Inför: Älta IF – IK Sirius Dam

01082021_1627815211.jpeg

Vid randen av Ältasjön ligger Älta IP, hemmaborg för en av Sirius stående konkurrenter i Elitettan, Älta IF. Och i morgon även spelplats för damernas nästa träningsmatch.

De båda lagen har spelat i Elitettan sedan starten 2013 och Sirius har hela tiden landat några snäpp högre i tabellen. Under förra säsongen hade Älta rejält tufft och landade precis ovanför nedflyttningsstrecket medan Sirius klockade in på sjätteplatsen.

Trots Sirius ”tabellövertag” är matcherna alltid tuffa och ovissa. Visserligen har Sirius tagit hem de tre senaste seriematcherna men den totala seriestatistiken landar på tre Siriussegrar, två Ältasegrar och en oavgjord så i morgon kan vi räkna med ännu en tuff drabbning.

Älta matchar betydligt lugnare än Sirius och har så här långt bara mött Ornäs BK (vinst 4 – 1) och Bele Barkarby (oavgjort 2 – 2), båda från Division 1. Med andra ord är det svårt att sia om slagkraften i årets lag.

Sirius har å sin sida drabbats av ett ofrivilligt långt mellanrum mellan matcherna sedan först Gusk och sedan Sirius tvingats skjuta upp den gemensamma träningsmatchen. Senast spelade match är bortaförlusten mot Kvarnsveden för en knapp vecka sedan.

Spel- och revanschsugna, Fredrik Bernhardsson?

– Absolut, vi har haft en jättebra träningsvecka, speciellt i slutet då vi haft nästan fullt lag så nu ska det bli roligt med match igen. Dessutom blir det spännande att se hur vi står oss mot en av våra seriekonkurrenter.

Något särskilt ni kommer att titta på i morgon.

– Vi kommer att prova lite nya positioner på några av våra spelare och dessutom testa ett nytt spelsystem. Men framför allt har vi tränat mycket på vårt anfallsspel så vi vill se hur det fallit ut.

Största delen av truppen är nu på benen men det finns en viss osäkerhet för småkrassliga Stina Melin, Emma Holmgren och Josefin Jarstad. Även Märta Säfström uteblir, på grund av sin korsbandsskada.

 

Älta IF – IK Sirius FK

Lördag 19 mars, 13:00

Älta IP

Foto: Björn Pettersson (2015)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch