Inför Åland United – Sirius Dam

01082021_1627814965.jpeg

Traditionen rullar vidare. I morgon är det Sirius damers tur att äntra Eckeröfärjan för den årliga träningsmatchen mot Åland United, en tradition som rullat sedan 2009.

Matchen spelas i imponerande Eckeröhallen, en plats där Sirius haft svårt att hämta hem poäng och med en av två anfallare – Ingrid Wixner– på skadelistan lär det bli tufft mot ett Åland United . Åland United rapporterar även de en hel del sjukdom, skador och känningar så det blir två delvis vingklippta trupper som ställs mot varandra i morgon. Fredrik Bernhardsson berättar att han inte vet så där jättemycket om Åland United men att han ändå skaffat sig en bild av laget.

– Ja, jag har kollat med tidigare ledare som berättade att det är ett lag som spelar högt och med hög press, lite som Umeå spelade förra helgen.

En imponerande första halvtimme på Umeå senast? Några frågetecken som rätades ut av den matchen eller skapades det nya?

– Vi har analyserat Umeåmatchen och kommit fram till att vi gjorde många bra saker, saker som vi ska utveckla ännu lite mer. Grundspelet fungerade ganska bra i både speluppbyggnad och etablering. Vi skapade en hel del framåt även om vi inte gjorde så många mål som vi hade önskat. Vi ska försöka lära oss att hantera den höga press de satte på oss. Då blir det bra att möta ett lag som spelar på samma sätt.

Ingrid Wixner skadade sig i matchen mot Umeå och kan som det ser ut nu bli borta från spel i allt från tre till åtta veckor. Stina Huss från F19 kommer in som ersättare för henne. Även Elin Åkerman fick lämna planen senast men hon är tillbaka i spel igen. I övrigt är det samma trupp som mönstrade på mot Umeå som i morgon åker till Åland.

Åland United – Sirius Dam

Lördag 27 februari 15:00

Eckeröhallen, Åland

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch