Inför AIK–Sirius

  • App
02082021_1627886409.jpeg

Det är snabba ryck för vårt blåsvart, som mer eller mindre bara hann hem och vända efter matchen mot Hammarby i lördags. Nu riktas skutan tillbaka mot Stockholm, mot Friends Arena och AIK, för ett Sirius som hoppas att säsongens andra besök i huvudstaden ska innebära en bättre poängskörd än det första.

Inför säsongen var det nog få som trodde att Sirius skulle ligga fyra i Allsvenskan efter sju omgångar. Men där är vi, och det är i allra högsta grad välförtjänt. Det kom därför nästan som en överraskning att blåsvart bara tog en poäng mot Hammarby, med tanke på hur bra laget spelat de senaste matcherna.

Med det sagt gjorde Sirius ingen dålig match på Tele2 Arena. Tvärtom, defensiven såg oerhört stabil ut och framåt såg det stundtals också bra ut. Det enda som saknades var egentligen lite effektivitet i Hammarbys straffområde, och hade den där sista lilla passningen bytts ut mot ett skott några gånger hade nog alla tre poäng fått åka med hem.

– Vi var glada över prestationen, men besvikna över att vi inte vann. De hade ändrat sitt sätt att pressa och det var kul att se hur vi löste det, berättar assisterande tränare Theodor Olsson.

Lagets reaktion efter matchen är både talande och lovande. Spelarna var inte nöjda med en poäng, de kände att de kunde och kanske borde fått med sig mer. Det är talande för vad Sirius spelmässiga framgångar gjort för självförtroendet, och det är lovande för framtiden att laget vill ha mer trots en poäng i en bortamatch mot ett tufft motstånd.

Nu väntar AIK, ett lag som den här säsongen genomgår mer än en förändring. Från förra säsongen har laget bytt både filosofi och spelsystem, och laget har dessutom påbörjat en generationsväxling. Förändringarna har gett blandade resultat så här långt, men det är ett lag med mycket potential och flera unga spelare som ser riktigt lovande ut.

– Vi är två lag som vill utvecklas, som jobbar hårt för att bli lite bättre varje dag. Det är också två lag som vill ha bollen så det blir en tävling om vem som har kontroll över bollen, för att kunna spela bra anfallsfotboll, förklarar Olsson.

Detta blir ännu en match för Sirius där de bara får några få dagars vila. Det presenterar en utmaning, säger Theodor Olsson.

– Det blir mycket fokus på återhämtning och att försöka ta med sig lärdomar från matchen innan.

I Siriustruppen sker det inga större förändringar. Nu hoppas vi att blåsvart kan åka till nationalarenan och ta med sig tre poäng tillbaka till Uppsala!

Oscar Fock

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch