Inför AIK – Sirius

02082021_1627887964.png

Sirius träningsspelar imorgon, söndag, mot AIK på Enavallen i Enköping med avspark kl 15:00.

Efter förlusten mot Östersund i Allsvenskan blev det ett litet träningsuppehåll i och med det Europamästerskap som stundade och som nu spelas för fullt. Nu har laget varit tillbaka i en vecka på träningsplanen inför träningsmatchen mot AIK. De senaste omgångarna i Allsvenskan var inte lika starka från Blåsvarts sida som de inledande, så det är ett revanschsuget lag som nu börjar varva igång igen inför den stundande återstarten av Allsvenskan. Matchen imorgon kommer att spelas inför 500 åskådare men är sedan tidigare slutsåld.

Sirius
Huvudtränare Daniel Bäckström berättar om veckan som varit, hur tillgängligheten i truppen ser ut, samt delar med sig av sina tankar inför söndagens match:

Hur har första träningsveckan efter ledigheten varit? 
– Den har varit enligt förväntan. Vi har tränat bra och tillgängligheten har varit god. Nu känner vi att det är ett bra läge att spela en träningsmatch, som vi gör imorgon mot AIK.  

Hur ser du på morgondagens träningsmatch? 
– Jag ser matchen som en uppladdning inför återstarten av Allsvenskan. Majoriteten av truppen kommer att spela 45 minuter imorgon för att sedan öka successivt till nästa träningsmatch och stegra uppåt så att vi är redo på bästa sätt till Mjällbymatchen 4 juli. Det finns även delar i spelet som vi vill jobba med och slipa på i en sådan här match. 

Vad är statusen i truppen? 
– Vi har Yukiya Sugita som inte är med imorgon, han har tränat i veckan men är inte helt redo för spel. Vi hoppas ha han tillbaka nästa helg mot Hammarby. Sedan tidigare har vi även Aron Bjarnason, Sam Lundholm och Lukas Jonsson som inte är tillgängliga. Patrick Nwadike och Ekin Bulut som hade bekymmer innan uppehållet är däremot tillbaka och redo för spel.

Motståndarna
AIK ligger under uppehållet på en tredjeplats i Allsvenskan och har precis som Sirius haft lite ledighet inför återstarten av Allsvenskan. I AIK har finnen Saku Ylätupa stuckit ut med fyra assist på sina åtta matcher. Laget har frånvaro på de svenska landslagsspelarna Mikael Lustig och Sebastian Larsson till mötet med Sirius.

AIKs senaste resultat:

AIK – Malmö FF: 1-1
Östersunds FK – AIK: 1-2
AIK – Mjällby AIF: 2-2

TV-sändning
Matchen kommer att direktsändas bakom betalvägg i AIK Fotbolls klubb-tv FollowUs AIK. Ett abonnemang kostar 99:- i månaden och är utan bindningstid.

Kommande träningsmatcher
28 juni kl. 12:00 kan du se fotboll på plats när vi har en U21-träningsmatch mot Hammarby på Studenternas. Köp din biljett här. Dessförinnan kommer vi även träningsspela borta mot Hammarby 27 juni.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch