Inför: AIK – IK Sirius

  • App
01082021_1627851285.jpeg

På torsdagen klockan 19.00 är det dags för Sirius att besöka Friends Arena i Solna för match mot AIK i allsvenskans femte omgång.

Säsongens tredje seger tog i måndags Sirius upp på en andraplats i allsvenskan efter fyra omgångar. Morgondagens motståndare AIK har fått en tuffare start med bara en seger så här långt, och på Friends Arena jagar Blåsvart en ny tung bortaskalp efter segrarna mot Djurgården och Norrköping. Nu väntar en tyngre period med många matcher på kort tid, mellan att man rullade ut Kalmar på Gavlevallen i måndags till att man på torsdagen kliver ut på nationalarenan ligger bara tre vilodagar.

– AIK spelar ganska likt Norrköping, så det finns en del att ta med sig från den matchen, men jag tycker också att vi verkligen är på väg in i det, vi är införstådda med hur allsvenskan funkar och har bra självförtroende. Det är bra att ha med sig in i en tuff period, säger Kim Bergstrand.

Till Friends Arena rullar fem fulla bussar med blåsvarta supportrar och förhoppningsvis många fler av er med andra transportmedel. Mer praktisk information för dig som ska se matchen på plats finner du via länken nedan.

>> Supporterinfo: AIK på Friends Arena

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk när du köper matchen så får Sirius ta del av intäkterna.

MOTSTÅNDARNA
Efter en trög vår i fjol tog nygamle tränaren Rikard Norling över AIK, och en stark höst gav en andraplats i den allsvenska sluttabellen. Under vintern har ”Gnaget” rustat ordentligt, stärkta av intäkterna från rekordförsäljningen av unge anfallaren Alexander Isak, och bland annat värvat U21-landslagsmannen Kristoffer Olsson från danska Midtjylland och lånat in Simon Thern från holländska Heerenveen. Ett annat nyförvärv är förre Siriusspelaren Jesper Nyholm, försvararen som senast spelade för Dalkurd.

Resultaten har dock uteblivit så här långt, då man efter fyra matcher står på fyra inspelade poäng. Senast blev det trots ett tidigt ledningsmål förlust med 2-1 borta mot Jönköpings Södra, men sved än mer gjorde förmodligen förlusten med samma siffror i derbyt mot Hammarby hemma på Friends Arena i omgången innan.

– AIK är ett väldigt bra lag, fysiskt starka och med många skickliga spelare, och de har dominerat sina matcher så här långt även om resultaten inte har gått med dem. Men vi har visat att vi är konkurrensdugliga, och nu får vi spela på gräs och inte en åker, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Lagen möttes i en träningsmatch så sent som i mars, en match som AIK vann med 1–0 efter mål av Sulejman Krpic mot ett då kraftigt skadeskjutet Sirius. Flera träningsmatcher har spelats lagen emellan på senare år, men i tävlingssammanhang var det år 2009 det senaste mötet gick av stapeln. Den gången vann AIK med 1–0 på Studan i Svenska Cupen. I allsvenska sammanhang blev det två oavgjorda möten 1974, medan lagen vann varsin match 1973 – Sirius med 1–0 på Råsunda.

LÄGET I TRUPPEN
Ian Sirelius drabbades i matchen mot Kalmar av en fraktur i handen som tvingar honom till operation och håller honom ur spel under en tid. Jesper Arvidsson är däremot tillbaka i truppen efter att ha vilat med känningar i ljumskarna senast. Den andra förändringen i matchtruppen är att Oscar Kindlund kommer in istället för Diego Montiel.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch