Inför: AIK – IK Sirius FK

01082021_1627849243.jpeg

I kväll, vid halv fem ungefär, rullar det iväg en buss från Skytteholms IP. På den bussen sitter ett gäng kämpar som timmarna innan spelat av sin sista match för i år i Elitettan. En säsong som får betyget betydligt mer än väl godkänd (BMÄVG?). Men det är då det, än återstår det flera timmar till matchstart.

Dagens motståndare är Solnaklubben AIK. Laget har gjort en fullt godkänd säsong och har vid en seger  chansen att klättra några placeringar och hamna precis efter Sirius i sluttabellen. När lagen möttes på Studenternas tog AIK en övertygande seger med 5 – 2 där F19-spelaren Emma Engström hade en strålande dag och skyfflade in hela tre av AIK:s fem mål.

Det betyder att Sirius åker till Skytteholms IP inte bara för att avsluta säsongen på bästa sätt utan även för att utkräva revansch.

–  Jamen lite så är väl känslan. Det är inte så mycket som händer för vår del i tabellen så vi hänger upp laddningen på revanschen för den klara förlusten, och på att visa oss själva att vi är betydligt bättre än vad prestationen under den matchen visade.

Kylan och snön har kopplat greppet om Sverige och tanken på att dra på sig matchstället och gå ut och spela fotboll i 90 minuter känns kanske inte så där jättelockande. Dessutom har dagens match ingen betydelse för den slutliga tabellplaceringen för Sirius. Trots det tror inte Fredrik att det ska bli några bekymmer med att hitta det där lilla extra påslaget.

– Absolut inte! Förutom den där revanschen så blir det lite derbykaraktär över matchen eftersom det är AIK vi möter.

Veckans träning har sett bra ut av flera skäl berättar Fredrik Bernhardsson.

– Den har varit väldigt givande på många sätt. Dels har vi både Emelie Magnusson åter efter sjukdom och Julia Lyckberg åter efter sin avstängning. Och dels har vi haft en väldigt bra numerär eftersom vi haft både F19 och flera provspelare på plats.

Ett par orosmoln har dock vilat över Löten i veckan. Emma Holmgren har haft känningar i en fot och Mikaela Björklund, som gör sin sista match i den blåsvarta dräkten med målet att få en obruten svit av samtliga minuter i samtliga matcher sedan Elitettan startade, har varit förkyld. Dock tror inte Fredrik att det ska vara någon risk att någon av dem inte är klara för spel i dag.

AIK – IK Sirius FK

Lördag 5 november, 14:00

Skytteholms IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch