Inför AIK - IK Sirius

1500X1000_AIK

Två bortamatcher återstår innan ett uppehåll på en månad väntar i Allsvenskan. Nu på lördag ska vi till Friends Arena och möta AIK som för tillfället leder den haltande allsvenska tabellen. Det är omgång 9 och avsparken äger rum 21 maj kl 15:00.

Se den allsvenska tabellen på allsvenskan.se.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen:

Serieledande AIK står för motståndet imorgon, vad är dina förväntningar på matchen?
– Först och främst är jag nyfiken på att se hur vi kommer att tackla den situationen som det innebär att åka till Friends Arena och möta serieledarna. Nu har vi två fina matcher i ryggen, och jag hoppas att vi ska kunna spinna vidare på den positiva energi som vi lyckats bygga upp de sista veckorna. Det kommer såklart bli en svår match där AIK är givna favoriter, men utifrån att vi har en bra period med både bra prestationer och bra resultat bakom oss så hoppas jag att vi kan åka till Stockholm och göra en bra prestation. Vi har pratat mycket om game management under veckan – att kunna hantera matchen utifrån hur den ser ut. Det är viktigt att vi är förberedda på att det kommer blåsa på i början av matchen, men också att vi ska ha med oss vetskapen om att ju längre matchen går, och vi har ett bra resultat, så gynnar det oss och vårt sätt att spela fotboll. Game management blir en nyckel för att få med oss något bra från matchen.

Två raka vinster och två raka nollor i ryggen – vad har varit nyckeln i de senaste prestationerna?
–  När man är inne i en tuff period, som vi var för några veckor sedan, är den stora nyckeln att fortsätta träna bra. Tränar man bra följs det ofta upp av bra prestationer och bra resultat. Både spelargruppen och tränarstaben har lyckats håll fokus på ett imponerande sätt under den här perioden. Det glädjer mig som huvudtränare att kunna titta tillbaka och se att vi vänt en negativt trend på det sättet som vi har gjort. Varberg borta och Elfsborg hemma är inga matcher som man bara städar av, utan vi har jobbat hårt för att få med oss något från de senaste matcherna. Nyckeln har alltså handlat om att träna bra under veckorna, och det har även den här gången gett resultat.

Berätta om tillgängligheten i laget.
– Vi kommer till match med samma trupp som senast. Det innebär att Filip Rogic, Herman Sjögrell, Patrick Nwadike och August Ahlin saknas på grund av skador.

David Mitov Nilsson om:

  • Hans egna status just nu och känslan i kroppen.
  • Förväntningarna inför mötet med AIK.
  • Vardagen i målvaktsgruppen.

Sirius senaste matcher
Djurgårdens IF – IK Sirius: 4-0.
Varbergs BoIS – IK Sirius: 0-2.
IK Sirius – IF Elfsborg: 2-0.

TV-sändning

Matchen sänds på discovery+. För varje nyteckning genom länken här nedan får Sirius en del av intäkterna. Har du inte möjlighet att se matchen på plats i helgen är det ett perfekt tillfälle att registrera ditt discovery+-abonnemang inför den allsvenska säsongen.

>> Till discovery+

Biljett

Säkra din plats på läktaren via AIK Fotboll.

Motståndet

AIK har en match mer spelad än de flesta andra allsvenska lag, detta på grund av omgång 16 som tidigarelagts till följd av stundande europakval. Därför har vi nu en haltande tabell. AIK går således in i sin tionde allsvenska match medan Sirius gör sin nionde. AIK leder också just nu serien med sina 19 poäng (6v, 1O, 2F). Lagets bästa målskytt såhär långt är Nabil Bahoui som stått för fyra nätrullningar. Senast gjorde han två mål i 3-3-derbyt mot Hammarby.

Förra årets möten mellan Blåsvart och AIK slutade med två vinster för AIK. Matchen på Studan slutade 0-1 och matchen på Friends Arena slutade 4-2.

AIKs senaste matcher
AIK – IFK Göteborg: 1-0.
AIK – Malmö FF: 2-0.
Hammarby IF – AIK: 3-3.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch