Inför: AIK – IK Sirius

  • App
02082021_1627867308.jpeg

Sirius tar sig på söndagen an AIK på bortaplan i sin tredje och hittills kanske tuffaste match för säsongen, med avspark klocklan 15.00 på Friends Arena.

>> Truppen mot AIK
>> Supporterinfo: AIK borta söndag 14/4

Efter två allsvenska omgångar står Sirius på sex poäng efter segrar mot både Kalmar FF och AFC Eskilstuna. I den tredje omgången står de regerande svenska mästarna på tur. På Friends Arena ska Sirius bygga vidare på sin fina start när man ställs inför den tuffa utmaningen att ta sig an AIK på bortaplan.

– Det ska bli kul att få göra det i den här situationen. När man inte har resultaten med sig pratar vi om att man ska titta på prestationerna, och samma sak gäller när vi har resultaten med oss. Det finns fortfarande grejer vi inte gör tillräckligt bra som vi måste jobba med. Men det finns en tro på saker och ting i gruppen som är härlig, säger Henrik Rydström.

Det är framför allt kollektivet och samarbetet i laget som tränarna lyfter fram efter säsongens inledande matcher.

– Spelarna tar hela tiden kliv och hakar i varandra. Någon styr någon framför som sen blir lite bättre och i sin tur styr någon annan. Det är helt avgörande för vår del att vi är ett så pass bra kollektiv. Det har spelarna varit grymma på, det gäller inte bara dem som startar utan även dem vid sidan av och på bänken, säger Henrik Rydström.

AIK har med talangfulla nyförvärv i form av Saku Ylätupa och Jack Lahne och rutinerade sådana som Chinedu Obasi och Kolbeinn Sigthorsson förstärkt sin offensiva bemanning ordentligt inför årets säsong. Ändå är det fortsatt försvaret som främst visat upp sig så här långt, då man efter två matcher står på noll insläppta mål, men också noll gjorda efter matcher hemma mot Östersund och borta mot Norrköping.

– Du vet att AIK är ramstarka i försvaret och spelar uppoffrande. I den sits de är nu kommer det förstås att accentueras, de kommer inte att ge bort en millimeter.  Samtidigt vet vi att det finns ett yttre tryck på dem som är speciellt, det är klart att det ökar insatserna för dem hela tiden, säger Henrik Rydström.

– Vi tror att de kommer försöka sätta sin ton på matchen, vara aggressiva och försöka trycka tillbaka oss, och det gäller att vi kan hantera det.

Under fjolårets säsong möttes lagen två gånger inom loppet av en vecka i månadsskiftet april-maj, matcher där Sirius stod för två hedervärda insatser men också åkte på två förluster. 2-0 på Friends Arena följdes av 2-3 hemma på Studan efter att bortalaget vänt ett 2-1-underläge efter paus.  Fyra raka förluster har det blivit för Blåsvart mot Solnalaget sedan återkomsten till allsvenskan, nu är det kanske dags att ändra på det.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch