Inför: AIK – IK Sirius

  • App
01082021_1627857354.jpeg

Imorgon fredag tar sig Sirius an en ny tuff motståndare på bortaplan i form av än så länge obesegrade AIK. Matchen sparkar igång klockan 19.00 på Friends Arena.

>> Truppen mot AIK
>> Supporterinfo: AIK borta på Friends Arena

En något ovanlig allsvensk företeelse väntar för Sirius under de närmaste dagarna. På onsdag möter Blåsvart AIK hemma på Studenternas, men redan imorgon fredag möts lagen på Friends Arena i vad som därför blir den första matchen av två lagen emellan inom loppet av sex dagar.

Sirius kommer till match mot AIK med en 1-0-förlust borta mot IFK Norrköping i ryggen. Efter en välspelad första halvlek åkte Blåsvart på mer stryk i början av den andra, men trots förlusten fanns det saker att ta med sig framöver för Blåsvart.

– Jag tycker att i första halvlek och perioder i andra ser vi ut som vi vill göra åt båda håll och vi matchar Norrköping ganska bra. Men vi orkar inte riktigt genomföra matchen i 95 minuter, vi var lite tvåa på bollen framför allt i början av andra halvlek, och det straffar oss, säger Kim Bergstrand.

Med ett oerhört tätt spelschema under våren är en av de största utmaningarna just nu att hålla spelarna pigga. Med de flesta spelarna nu tillbaka från skador finns förutsättningarna för att rotera i truppen.

– Det handlar om att få ihop en startelva som är hyfsat fräsch. Spelarna gör det bra, men vi kommer att behöva göra en perfekt match mot AIK och då vill man kunna gå för fullt och att vi har både ben och huvud med oss, säger Kim Bergstrand.

För motståndet imorgon står alltså AIK, som fem matcher in på sin allsvenska säsong ligger tvåa i tabellen med tre segrar, två kryss och bara två insläppta mål så här långt. AIK:s senaste match spelades mot IFK Göteborg hemma på Friends Arena, där man tog en säker 2-0-seger.

Solnalaget har under inledningen av säsongen tappat flera viktiga spelare till skador, nu senast målvakten Oscar Linnér och ytterbacken Robert Lundström. Saknas gör dessutom Siriusbekantingarna Jesper Nyholm och Stefan Silva. Men i laget finns gott om spets kvar, i form av namnkunniga spelare som t.ex. Henok Goitom, Nabil Bahoui, Enock Kofi Adu och Kristoffer Olsson.

– AIK är ett fantastiskt bra lag på alla sätt och vis. De försvarar sig bäst i serien och har otroligt mycket spets åt andra hållet. Mycket tuffare uppgift än så kan vi inte få just nu, säger Kim Bergstrand.

När Sirius senast besökte Friends Arena var datumet 27 april 2017, med andra ord på dagen ett år före morgondagens match. Den gången föll Sirius med 1-0 i en jämn tillställning, innan man straffades hårt av AIK i hemmamötet på Studan under hösten då det blev förlust med 4-1. Imorgon jagar Blåsvart revansch.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch