Inför: AFC United – IK Sirius

01082021_1627812973.jpeg

Matcherna duggar tätt för Sirius i Superettan. Imorgon måndag kl 19 väntar bortamöte med AFC United på Skytteholms IP i Solna när bara fem matcher återstår av säsongen.

Det har varit ett par intensiva veckor med tätt matchande för Sirius herrar. Efter tre tuffa toppmöten på tio dagar – med tre fina resultat och sju poäng tagna av nio möjliga – är det imorgon måndag klockan 19, efter bara tre dagars vila, dags för den fjärde matchen i raden. AFC United väntar på Skytteholms IP i Solna.
– Vi har inte hunnit göra så mycket, vi kollade av den där matchen i fredags och så var det direkt på den här, det var mest av med den ena matchen och in med den andra. Vi har gjort tre bra matcherpå kort tid nu och måste gör en lika bra i den fjärde, så har vi klarat av en ganska tuff period. Det handlar mycket om att bli fräsch i huvud och ben. Vi har naturligtvis pratat en del om AFCs sätt att spela fotboll, men framför allt gäller det att vi är vakna ordentligt själva, säger Kim Bergstrand.

Superettans 26:e omgång inleddes på söndagen med fyra matcher, där bland annat Syrianska föll tungt med 2-1 borta med IK Frej, och fortsätter på måndagen med utöver Sirius match även Assyriska – Varberg, samt en match på vardera tisdag och onsdag för Sirius toppkonkurrenter Östersund och Jönköping.

AFC United ligger i något av ett ingemansland i tabellens mitt, men har inte ryggen helt fri inför de avslutande omgångarna. Ned till de negativa kvalplatserna har man från sin niondeplats fyra poäng  med en match mindre spelad. Stockholmarna har blandat och gett under säsongen, men har legat relativt stabil i tabellens mitt. Efter en 3-0-seger mot Assyriska har man spelat 1-1 borta mot Frej, och senast förlorat med 3-1 borta mot Östersund. I laget finns två stora poängplockare, anfallarna Chidi Omeje och Othman El Kabir, och flera andra namnkunniga spelare som avige yttern Imad Zatara och försvarsklippan Omar Jawo. I matchen mot Sirius på Studan i våras fick Blåsvart trots stort spelövertag bara med sig en poäng efter ett 1-1-resultat, och det är en svårspelad motståndare man tar sig an på Skytteholms IP på måndagen.
– Det är ett lag som är väldigt svårslaget, de är duktiga på att ta poäng. Ett bra kontringslag som spelar väldigt snabbt framåt i djupled och försvarar sig med mycket folk, och är bra på fatsa situationer. Framför allt är det laget som springer mesti hela Superettan, de jobbar väldigt hårt. Så det gäller att flytta bollen snabbt och vara väldigt noggranna i balansen hela tiden så vi inte åker på kontringar, säger Kim Bergstrand.

I Siriustruppen saknas Ante Björkebaum, som är avstängd efter utvisningen i slutminuten av matchen mot Assyriska, liksom Ante Eriksson som är skadad sedan tidigare. Även Simon Berg och Patrick Hopkins utgår jämfört med senast, den senare på grund av ljumskproblem. In kommer Moses Ogbu och Karl Larson, tillbaka efter avstängning, samt Gustav Thörn.

>> Häng med i supporterbussen till matchen!

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch