Inför: AFC Eskilstuna – IK Sirius

  • App
01082021_1627855086.jpeg

Sirius möter på söndagen AFC Eskilstuna på bortaplan i säsongens sista allsvenska match.

Det har varit en lång och spännande första allsvensk säsong, men nu är den nästan över. Allt som återstår är söndagens bortamatch mot nedflyttningsklara tabelljumbon AFC Eskilstuna, som sparkar igång klockan 15.00 på Tunavallen.

För Sirius del betyder matchen något mer än för motståndarna, då tiondeplacerade Blåsvart fortfarande kan sluta allt från sjua till elva i det jämna mittenskiktet av tabellen.

– Det är klart att vi vill komma så högt upp som möjligt, men vi kan bara påverka matchen. Det är det vi försöker göra nu, få en bra avslutning med så mycket positivt som möjligt, och försöka vinna såklart, säger Thomas Lagerlöf.

– Vi ska spela grundspel så mycket som möjligt, inte konstla till det. AFC har blandat en del i hur de spelar så vi har lagt väldigt lite fokus på vad de sysslar med, utan fokuserat på grunderna i vårat spel.

>> Truppen mot AFC Eskilstuna

MOTSTÅNDARNA
AFC Eskilstuna tog sig ju upp i allsvenskan genom en andraplats bakom Sirius i fjolårets superetta. Väl där har man dock fått det betydligt tuffare, och hela året befunnit sig i botten av tabellen. Sin första seger tog man först den 15 juli, i den 15:e omgången hemma mot Malmö FF. Sedan dess har det blivit en uppryckning och ytterligare tre segrar under hösten, men gapet upp till säker mark var vid det laget alldeles för stort.

Laget har haft två stora offensiva hot under säsongen i form av Omar Eddahri och Mohamed Buya Turay, med 8 och 9 mål vardera. I söndagens match är dock Turay avstängd, och inte heller Eddahri förväntas komma till spel. AFC kan som bäst ta sig förbi Halmstad upp på en 15:e plats i tabellen.

– AFC går ganska högt i press så länge de orkar, jobbar extremt hårt i försvarsspelet. De spelar ett ganska snabbt anfallsspel, och känslan är att de trivs när det blir öppna matcher med omställningsfotboll, de är bra i den fasen. Så vi har tryckt på att det vill vi undvika. Vi ska hålla struktur på saker och ting så mycket som möjligt, säger Thomas Lagerlöf.

TIDIGARE MÖTEN
Sirius besegrade AFC med 1-0 hemma på Studan i den 14:e omgången i början av juli. Matchen var länge tät och mållös, men efter 75 minuter kunde Moses Ogbu till slut trycka in segermålet för Blåsvart.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch