Inför: AFC Eskilstuna – IK Sirius

  • App
02082021_1627884307.jpeg

Sirius tar sig på söndagen klockan 15 an AFC Eskilstuna på Tunavallen i sin sista bortamatch för den allsvenska säsongen 2019.

>> Truppen mot AFC Eskilstuna

Den allsvenska säsongen går in i sitt absoluta slutskede. Två matcher återstår på Sirius säsong, och den första av dessa spelas på söndagen klockan 15.00 borta mot AFC Eskilstuna.

En bitter förlust i Östersund förra helgen till trots var Blåsvart till stora delar nöjda med insatsen, och Henrik Rydström menar att lagets inställning i slutskedet av säsongen varit precis den han velat se.

– Vi var jävligt besvikna på oss själva efter matchen i Sundsvall, och sedan dess har vi spelat två matcher där vi besegrade Helsingborg och gjorde en bra match mot Östersund. Spelarna har tagit ansvar och skyller inte ifrån sig. De agerar verkligen på ett sätt där vi gör varandra bättre. Över tid tror vi att det ger resultat, säger Henrik Rydström.

– Sedan kan man i enstaka matcher som mot Östersund ha otur. Spelar vi om den matchen tio gånger vinner vi åtta, men samtidigt är fotboll irrationellt på det sättet. Vi bygger vidare på prestationen och det spelarna har gjort de senaste tre veckorna.

Nu väntar alltså AFC Eskilstuna, ett lag som kämpar med näbbar och klor för att klara det allsvenska kontraktet. En 1-0-seger mot bottenkollegan GIF Sundsvall tog dem en bit på vägen, men ytterligare en seger mot Sirius krävs för att AFC ska klättra upp från jumbo till kvalplatsen inför den sista omgången. Mot Sundsvall avgjorde Samuel Nnamani till AFC:s fördel, och han är lagets bäste målskytt med sju mål under säsongen, skuggad av talangfulle Malmö FF-lånet Adi Nalic på fem.

– AFC är ett lag som har varit målsnåla bakåt den senaste tiden, och har en indiviudell skicklighet i sitt lag, inte minst offensivt. Vi vet att de är duktiga när de har bollen, men vi vill verkligen fortsätta fokusera på våra egna saker, säger Henrik Rydström.

– Vi vill se till att vi löper mycket och att vi offensivt och defensivt tar initiativ och pushar varandra. Det är verkligen nyckeln i matchen. Det kan låta enkelt, men det är det svåra med idrott, att inte låta en massa saker störa en. Vi hoppas kunna spela vår match imorgon.

Senast lagen möttes var i allsvenskans andra omgång i början av april. I årets hemmapremiär gjorde Sirius en blixtrande första halvlek på Studan och tog ledningen med 3-0 i den första halvleken, innan bortalaget snyggade till siffrorna till 3-2 därefter. Det senaste mötet på Tunavallen var i allsvenskans sista omgång 2017, då Blåsvart avslutade säsongen med en 3-1-seger mot ett redan nedflyttat AFC.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch