Inför IK Sirius-Bollstanäs SK

Trots en ganska ok första halvlek, spelövertag och första målet från Sirius så kunde Bollstanäs vända och vinna med 2-1. Det kändes som om vi hade kontroll på matchen och skapade en del chanser för att utöka de 1-0 som Fanny Andersson gjorde på ett skott utifrån redan i 11 min. Men efter Bollstanäs tidiga kvittering (Kimberly Boulos) i andra halvlek tappade vi både spel och sedemera hela matchen och Chelsea Davis kunde spika siffrorna till 2-1 i hemmafavör. Vi lyckades inte komma upp i någon bra nivå i andra halvlek och Bollstanäs kunde rättvist vinna matchen. Nu har inte fortsättningen av säsongen varit lika lyckad för Bollstanäs och laget ligger näst sist på 12 poäng och spel i den nya Damettan är uteslutet. Men det finns nog goda chanser att laget snabbt tar sig tillbaka i finrummet med tanke på att klubben verkar ha många unga talanger i de egna leden. Några av dem har redan provat på spel i Norrettan. Förra omgången gav en poäng hemma mot BK30.Vi siktar givetvis på tre poäng och kommer vi upp i den klassen vi visat under hösten så bör vi vinna, men Bollstanäs kommer kriga hårt så länge det är en jämn match. Som alltid när man möter lag som ligger längre ner i tabellen gäller det att prestera på en bra nivå för annars är skillnaden obefintlig i styrka och matchen kan sluta hursomhelst. Bollstanäs har en av seriens bästa målvakter i Pernilla Ebberyd, och Kimberly Boulos och Jocelyn Charette är två bra amerikanskor som ger ett kampvilligt lag än mer karaktär. Vi får passa oss på deras fasta situationer, då deras huvudspel håller hög klass med Emma Widström i spetsen.Sarah Storck är tillbaka i truppen och har tränat i senare delen av veckan efter sin halsfluss. Julia Lyckbergs stukade fot är betydligt bättre men matchspel är uteslutet i helgen, men hon är sannolikt tillbaka till Assimatchen efter landslagsuppehållet nästa helg. Förutom en småförkyld Bea Stenmark (och Julia då) är alla övriga i truppen spelbara vilket ger en stor konkurrens både i startelvan och i truppen. Truppen:Emelie AlmesjöLina LundqvistLinnéa ErikssonStina MelinLisa WiknerCaroline LundbergMarija BanusicSanna ÖhlundSarah ElnickySarah StorckMalin WinbergMaja AnderssonIngrid WixnerIda NorströmFanny AnderssonMikaela BjörklundJenny JanssonAllysha ChapmanVälkomna till Studenternas 15.00 på lördag!