IKS – LSK: ”Vårt fokus ligger på att vinna matchen”

  • App
01082021_1627850169.jpeg

Imorgon lördag möter Sirius division 1-laget Ljungskile SK hemma på Löten i Svenska Cupens gruppspel, med avspark klockan 14:00.

Matchen mot Arameisk-Syrianska blev en bekväm historia för Sirius del. 5-0-segern gav en fin start på Svenska Cupen, som på lördagen fortsätter med den andra av tre gruppspelsmatcher. I säsongens första hemmamatch möter Sirius Ljungskile SK på Lötens konstgräs. Efter fem raka bortamatcher ser Blåsvart fram emot att få spela framför Uppsalapubliken för första gången för året.

– Det ska bli kul att få komma ut på Löten igen, det är en bra matta och vädret ska bli fint, så det blir nog kanon, säger Thomas Lagerlöf.

Ljungskile, som i fjol fick lämna Superettan efter att ha slutat på 15:e och näst sista plats, inledde gruppspelet med en stark insats i Göteborg. Efter att ha legat under med 3-0 i paus mot IFK Göteborg satte man två snabba mål i inledningen av andra halvlek och kunde mycket väl ha fått poäng med sig tillbaka upp till Bohuslän, men föll till slut med 3-2.

­– Vi har förstås sett på bilder från matchen mot Göteborg och det känns som att det är lite mer tryck i Ljungskile än förra året. De har sin identitet och tydliga sätt att spela, men det är lite mer energi och fart i det nu. De gjorde en jättebra andra halvlek i Göteborg, och det kommer krävas att vi är snabba på att flytta bollen och kan variera vårat anfallsspel så att vi inte blir för lättlästa, säger Thomas Lagerlöf.

I en grupp där bara ettan går vidare till kvartsfinal vore tre poäng mot Ljungskile ett stort steg på vägen, men den avslutande matchen borta mot IFK Göteborg (som möter Arameisk-Syrianska på söndagen) ligger inte i Sirius tankar just nu.

– Vårt fokus ligger på att vinna matchen imorgon, och göra en tillräckligt bra prestation för att lyckas med det. Så mycket mer reflekterar vi inte just nu.

I Sirius trupp är Jesper Arvidsson med igen för första gången sedan skadan i träningsmatchen mot GIF Sundsvall, liksom Kim Skoglund efter smällen mot Malmö.

Observera att säsongskort inte gäller morgondagens match. Köp gärna biljetter i förväg. Vi ses på Löten!

>> Köp biljetter!

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
22 Stefano Vecchia
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
Sherko Faiqi

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch