IKS – GIF: Många tillbaka i genrepet

  • App
01082021_1627850987.jpeg

En lång försäsong är snart vid sin ände. Imorgon lördag klockan 14:00 går Sirius ut på Lötens konstgräs för att genrepa inför den stundande allsvenska premiären. I försäsongens sista träningsmatch står Gefle IF för motståndet.

Förutsättningarna är helt andra än de var inför förra veckans 1-0-förlust mot AIK. Medan man då stod för en gedigen insats trots mängder av skade- och sjukdomsfall är truppen nu friskare än på länge. Jämfört med matchen mot AIK är Niklas Busch Thor, Dragan Kapcevic, Ante Björkebaum, Alexander Nilsson och Ian Sirelius alla redo för spel igen, liksom Stefano Vecchia efter ett par veckors sjukdom.

– Vi hade 17 utespelare plus två målvakter i träning idag, så det går verkligen åt rätt håll. Vi har kunnat träna på lite större ytor den här veckan, säger Kim Bergstrand.

Gefle IF, som i fjol åkte ur allsvenskan efter mer än ett decennium i den högsta serien, mötte för en vecka sedan Sirius seriekonkurrent AFC Eskilstuna, och föll då med 3-2. Förluster blev det även i Svenska Cupen, mot Landskrona, Trelleborg och Kalmar. Trots degraderingen finns dock fortsatt meriterade spelare som Jonas Lantto, Johan Oremo och René Makondele i laget.

– Man vet vad man får från Gefle, de är disciplinerade och farliga på kontring. Det blir ett bra motstånd för oss, säger Kim Bergstrand, som nu vill se att helheten sitter som den ska.

– Jag vill se att vi har fått en samstämmighet i allt, att alla linjer sitter där de ska och att vi visar ett engagemang, säger han.

Matchen sparkas alltså igång klockan 14 på Lötens konstgärs. Inträdet är fritt och fika finns till försäljning. Välkomna!

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
22 Stefano Vecchia
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch