IK Sirius och IFK Stocksund inleder samarbete

  • App
1500x1000_stocksund

Sirius Fotboll och IFK Stocksund inleder ett nytt samarbete. Klubbarna har signerat ett samarbetsavtal, ett så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete, som möjliggör spel i båda lagen under säsongen 2023 för spelare upp till 22 år.   

– Med det här samarbetet har våra unga spelare möjligheten att representera två klubbar i seriespel, vilket ökar chansen till speltid på en bra nivå. IFK Stocksund är en seriös förening med bra förutsättningar och ett gynnsamt geografiskt läge i förhållande till Sirius och Uppsala, säger Jonathan Ederström, scouting- och rekryteringsansvarig, Sirius Fotboll.

Det här avtalet träder nu i kraft genom att Emil Özkan får möjlighet att träna och spela matcher med IFK Stocksund.
– Tajmingen för att aktivera detta känns bra. Emil tävlar sedan tidigare om tre positioner mot spelare som Joeri De Kamps, Daniel Stensson, Adam Wikman, Melker Heier, André Alsanati, Tashreeq Matthrews och med Harun Ibrahim in i laget och Filip Olsson tillbaka så är konkurrensen just nu stenhård och då är detta ett bra alternativ för honom själv, för Sirius och för Stocksund.”, säger Jonathan Ederström, scouting- och rekryteringsansvarig, Sirius Fotboll.

Fotbollsutvecklande föreningssamarbeten
Ett fotbollsutvecklande föreningssamarbete är i praktiken ett avtal som ger spelare upp till och med 22 års ålder möjlighet att representera båda klubbarna i seriespel.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch