IK Sirius och Enköpings SK inleder samarbete

1500x1000_ESK

Sirius Fotboll och Enköpings SK inleder ett nytt samarbete. Klubbarna har signerat ett samarbetsavtal, ett så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete, som möjliggör spel i båda lagen under säsongen 2024 för spelare upp till 22 år.   

– Vi ser en stor potential i det här samarbetet, både ur ett kort- och långsiktigt perspektiv. I första hand möjliggör det speltid i seniorfotboll för våra yngre A-lagsspelare, men vi diskuterar redan nu hur vi kan ha fler utbyten över tid som ska gynna både A-laget och akademin. Det känns spännande och jag ser fram emot vilka synergier som vi kommer få av det här samarbetet, säger Jonathan Ederström, chef herrlaget.

Det här avtalet träder nu i kraft genom att Emil Özkan får möjlighet att träna och spela matcher med Enköpings SK.
– I samband med att vi ingår det här samarbetsavtalet så kommer Emil Özkan gå till ESK på lån fram till sommaren. Emil tog det svåra klivet direkt från akademi till A-lag och saknar helt erfarenhet av seniorfotboll. För honom är det absolut viktigaste just nu att spela och känna sig viktig, vilket han kommer göra i Enköping. I truppen finns sedan tidigare fyra före detta akademispelare, vilket kommer underlätta för Emil och bidra till att han snabbt kommer in i det, säger Jonathan Ederström, chef herrlaget.

Fotbollsutvecklande föreningssamarbeten
Ett fotbollsutvecklande föreningssamarbete är i praktiken ett avtal som ger spelare upp till och med 22 års ålder möjlighet att representera båda klubbarna i seriespel.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch