Igge vill ha fest i Uppsala

01082021_1627805138.jpeg

Du kanske också lagt märke till dem? Beachflaggorna som börjat dyka upp här och där när Sirius spelar hemmamatch. Dem kan vi tacka Prevas regionchef Ingemar ”Igge” Persson för. Och Borussia Dortmund.

Igge har nämligen en plan. Kanske ännu inte tajmad och klar in i minsta detalj men en plan är det utan tvekan. Fylld av glädje och kärlek till idrotten. Det är mycket som händer när Igge berättar mer om sin plan och hur den kommit till, över en tidig espresso på Fågelsången. Armar i luften, värme i rösten och en och annan räv som tittar fram bakom hans öra.

– Matchdag ska det vara fest i sta’n, säger Igge. Svårare än så är det inte och det är lite av en önskedröm jag haft en längre tid.

Och fest är det på god väg att bli. Igge och en gammal vän till honom på Brand Communication har spånat fram en blåsvart beachflagga som säljs så löjligt billigt att det är mycket få som inte kan se den rymmas i plånboken eller bokföringen. Femton företag har redan köpt en eller flera flaggor och fler är på väg till affären.

– Det började egentligen när grabben lite började tappa sugen för det där med fotboll efter att ha bytt lite fram och tillbaka mellan ett par lag, berättar Igge. Det är mycket annat som kommer i vägen när man är i femtonårsålden, andra intressen, kroppen växer alldeles för fort och så vidare.

Sonen var nära att ställa skorna på hyllan, när vändningen kom. Han hade återvänt till SAIF och hittade där tillbaka lusten till fotbollen. En dag när han kom hem frågade pappa som vanligt: ”hade du kul?”. Han fick en lyckotirad som aldrig ville ta slut, till svar. Sonen hade på träningen fått – från sin mittbacksposition – träna med bröderna Anders och Petter Hansson.

– Jag minns att jag frågade om han hade haft kul och han bara tittade på mig och sade något i stil med ”Är du dum i huvudet!?”. Det var fantastiskt att få se honom hitta tillbaka till fotbollsglädjen igen.

Kort därefter var det dags för jul. När föräldrarna hörde sig för om julklappsönskelistan hette det bara att lite pengar dög fint eftersom han ändå inte skulle få det enda han verkligen önskade sig. Till slut dyrkades sonen upp och det visade sig att han ville se en hemmamatch med favoriterna Borussia Dortmund. Och så blev det! Med bara ett par veckor kvar lyckades Igge få tag på biljetter till en match mellan Borussia Dortmund och Bayern München bara tre veckor innan lagen möttes en gång till, i CL-final.

Nu börjar ni tro att vi tappat bort det där med fest i sta’n och beachflaggor, men icke. När de på något krokiga vägar till slut anlände till Dortmund för match var hela staden Borussia Dortmundfärgad (svartgul). Alla ställde upp för sitt lokala topplag i fotboll och det satte sig djupt i Igge och det är det han nu vill se hända i Uppsala.

Och det stannar inte vid flaggspel. Många andra planer är på gång. Till exempel Sidemen (med Bosse Lindmark) som kommer att åka runt på ett Siriusstrajpat flak och göra små musikaliska strandhugg här och där i staden innan de far ner till Studenternas och spelar vidare där. Och så klart ej att förglömma, Siriushälsningen som Igge demonstrerar på bilden ovan.

– Du behöver inte älska Sirius för att tycka att det här är kul, huvudsaken är att du gillar fest i sta’n och dit ska vi. På matchdagar ska Uppsala vara blåsvart. Det har jag bestämt mig för. Som vi säger på Prevas ” Vi står inte på läktaren! Vi kliver ner på planen och tar aktiv del i och ställning för Uppsala.”

flaggor

 

Blir du också lite sugen på en flagga så kostar den 1850:- inkl. moms. Då får du flagga, stång, fot och en väska att kånka runt grejerna i. Kan beställas av Pelle Lindgren på Brand Communication, pelle@brandcommunication.se eller 0706 57 88 12

Men matchen då. Hur gick det? En ganska grinig tillställning slutade 1 – 1 efter att lagen gjort varsitt mål i den första halvleken. Ett betydelselöst resultat eftersom Bayern München redan var klara ligamästare.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch