IFKG – IKS: Tuff duell om gruppsegern väntar

01082021_1627850422.jpeg

På lördagen avgörs Svenska Cupens gruppspel. I en direkt avgörande duell om gruppsegern möter Sirius IFK Göteborg borta på Bravida Arena klockan 16.

Efter två säkra segrar mot Division 1-motstånd med målskillnaden 7–0 är det dags för en svårare utmaning för Blåsvart i Svenska Cupens tredje och sista gruppspelsmatch. Borta mot IFK Göteborg måste Sirius vinna för gå vidare till kvartsfinal. Med samma antal poäng och målskillnad leder ”Blåvitt” nämligen gruppen på fler gjorda mål, och går därmed vidare vid ett oavgjort resultat.

Efter en knapp 3-2-vinst mot Ljungskile i sin första gruppspelsmatch kunde IFK Göteborg defilera hem med en 6-0-seger mot Arameisk-Syrianska i den andra, en bortamatch man fick spela på hemmaplan sedan Arameisk-Syrianska inte kunnat hitta en godkänd spelplats. Imorgon spelar man alltså sin tredje hemmamatch av tre möjliga på konstgräsbeklädda Bravida Arena, vanligtvis BK Häckens hemmaplan. Där måste Sirius gå för tre poäng.

– Vi vet förstås att vi möter ett väldigt bra lag som spelar en snabb och direkt fotboll, så vi har pratat om att vi måste ha rätt balans i laget och vara duktiga i duellspelet. Offensivt vill vi ha bollen så mycket som möjligt och se till att flytta runt den, säger Kim Bergstrand

Senast Blåsvart mötte Blåvitt, i cupens kvartsfinal 2014, blev det som ni säkert minns Siriusseger med 1-0 på Ullevi sedan Moses Ogbu satt matchens enda mål. Nu står en ny kvartsfinalplats på spel.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, vi ska börja med att försöka slå Göteborg. Nu har de fått tre hemmamatcher och så, så det är väl lite bäddat för dem, men får vi ordning på balansen och vårt eget spel tror jag det blir en jämn match. Vi åker dit för att vinna såklart, säger Kim Bergstrand.

Det är en fortsatt skadedrabbad Siriustrupp som åker till Göteborg på lördagsmorgonen. Sedan matchen mot Ljungskile har Diego Montiel och Stefano Vecchia fallit bort, den förstnämnde på grund av en stukad fot på träning och den andre på grund av sjukdom. Tillbaka i matchtruppen för första gången på länge är dock Daniel Jarl, liksom Oscar Kindlund som saknades senast.

Är du inte på plats i Göteborg kan du se matchen via CMore.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch