Ian Sirelius lämnar Blåsvart efter nio säsonger

  • App
02082021_1627885045.jpeg

Ännu en trotjänare lämnar Sirius. Ian Sirelius utgående kontrakt förlängs inte, och därmed lämnar yttern klubben efter nio fantastiska säsonger.

Ian Sirelius kom till Sirius som en vindsnabb 23-årig ytter från Division 1-konkurrenten Gröndals IK inför säsongen 2011. Nio säsonger, 134 seriematcher, 19 mål och två seriesegrar senare lämnar han nu Blåsvart när hans utgående kontrakt inte förlängs efter årets säsong.

– Ian är en av de som varit med och byggt upp hela den här framgångssagan, och det han har gjort har såklart varit jävligt viktig för Sirius. Han känns som en självklar del av klubben efter nio säsonger här, det är otroligt ovanligt i dessa tider att man har en spelare så länge. Det gör det extra tungt för oss att skiljas åt, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

– Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort under mina nio år i Sirius. Vi har varit som ett kompisgäng som kommit från de lägre divisionerna och utvecklats till allsvenska fotbollsspelare tillsammans. Det har varit fantastiska år, säger Ian Sirelius.

Efter två stabila inledande säsonger gick Ian Sirelius igenom några skadefyllda år i Blåsvart, och gjorde totalt 16 matcher under tre säsonger. I ljuset av de åren var comebacken därefter desto starkare. Säsongen 2016 tog han ordentlig fart när han med sju mål på 28 matcher var starkt bidragande till att ta Sirius upp till Allsvenskan, och tre säsonger i högsta serien senare är det en riktig trotjänare som nu tar farväl av Blåsvart.

– När jag skrev på för Sirius inför 2011 hade jag aldrig kunnat förutspå att jag skulle stanna i nio år och göra tre säsonger i Allsvenskan. Det var en pojkdröm som gick i uppfyllelse. Jag känner att jag var skadad under det som borde varit mina bästa år, och fick lägga ner väldigt mycket tid på rehab, men sen fick jag min revansch 2016. Jag var mer eller mindre fotbollsinvalid i tre år, men kom tillbaka på det sättet. Det var en jäkla revansch, säger Ian Sirelius.

Liksom Christer Gustafssons nummer 19 kommer Ian Sirelius tröja nummer 14 efter hans nio år i klubben inte att vara valbar för andra spelare under nästkommande säsong.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch