Ian Sirelius blev 2016 års Kjelledine

  • App
01082021_1627853117.jpeg

Inför matchen mot Halmstad fick Ian Sirelius ta emot Västra Sidans pris Årets Kjelledine för sina prestationer under säsongen 2016.

Efter flera år av återkommande skadeproblem var Ian Sirelius äntligen tillbaka på planen med full kraft under fjolårssäsongen. I superettan spelade han 28 av 30 matcher, och var en av Sirius mest framträdande spelare med sina sju mål under säsongen.

Inför gårdagens match hemma mot Halmstad fick han ett bevis på att det är många som är glada att se honom spela fotboll igen. Strax innan avspark fick han från Västra Sidans ordförande Lars Olsson ta emot priset som Årets Kjelledine 2016, supporterföreningens pris till föregående säsongs bästa spelare, framröstat av medlemmarna själva.

– Jag blev överraskad och glad. Det kändes otroligt skönt i och med att jag haft många år i Sirius där jag varit skadad och fått göra otaliga timmar i gymmet. Då har man alltid fokuserat på och hoppats att man ska få komma tillbaka, vara hel och göra en bra säsong. Förra året gick bra för hela laget och för min egen del också, så det var otroligt skönt att känna att man fick betalt för allt slit. Det är supportrarna som varit och kollat på alla matcher och har bäst koll på laget, så det känns otroligt kul och inspirerande, säger Ian Sirelius efter matchen.

I matchen som följde på prisutdelningen spelade han 76 minuter, och fick vara med och inleda den vändning som Philip Haglund till slut i den 93:e minuten kunde fullborda med sitt 2-1-mål.

– Det var verkligen som två olika matcher. I första kändes det passivt, vi var stillastående, fick inte alls igång något spel. Sedan fick vi en liten utskällning i halvtid, kom ut som ett nytt lag i andra och fick en bra start, sedan var det bara rida på den vågen, säger Ian Sirelius, som var nöjd med de tre poängen.

– Fantastiskt skönt, det var längesedan man var så här glad. Hela semestern blir mycket bättre nu.

Årets Kjelledine, alla vinnare
2004: Johan Pettersson
2005: Hjalmar Bertwig
2006: Olle Kullinger
2007: Gustaf Segerström
2008: Richard Richardsson
2009: Petter Österberg
2010: Jonas Bylund
2011: Jonas Bylund
2012: Carl Nyström
2013: Moses Ogbu
2014: Karl Larson
2015: Kim Skoglund
2016: Ian Sirelius

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch