Hugo Andersson Mella signerar A-lagskontrakt med Sirius

HAM_hemsidan

Hugo Andersson Mella är nu officiellt en permanent del av Sirius A-lagstrupp. Sirius Fotboll och Hugo är överens om ett A-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2026.

Hugo Andersson Mella har spelat i Sirius sedan säsongen 2021. Han anslöt då från Dalkurd FF, efter att ha tillbringat sina första fotbollsår i Sirius bredd- och ungdomsverksamhet samt de allra första fotbollsåren i Danmarks IF. Hugo anslöt först till Sirius yngsta akademilag, och har därefter representerat Sirius akademi i flera årskullar. Parallellt med sin utveckling i Blåsvart har Hugo även deltagit på flera landslagssamlingar för P07-landslaget.

Under fjolårssäsongen signerade Hugo ett akademiavtal med Sirius, och till en början under fotbollsåret 2023 utgick han från U17-lagets verksamhet. Det blev matcher i såväl U17- som i U19-miljön under säsongen.

Under säsongen 2024 har Hugo utgått från A-lagsverksamheten från start, han startade första tävlingsmatchen mot Degerfors IF och har sedan hoppat in i de flesta av matcherna under försäsongen. Hugo var med på lägret i Spanien och han har även gjort sina första tävlingsframträdanden för vårt representationslag.

 

Nu står det klart att Hugo tar nästa kliv i karriären genom det nysignerade A-lagskontraktet.

Hugo Andersson Mella, du har precis signerat ett kontrakt över säsongen 2026, även ditt första A-lagskontrakt – beskriv känslorna.
– Det känns jättekul och spännande, och extra kul att få kontrakt med klubben jag spelat i sedan jag var 13 år. 

Beskriv dig själv som fotbollsspelare för de som inte känner dig så väl.
– Jag är en mittfältare med mycket energi, bra spelförståelse och en duktig passningsspelare, samt även duktig i luftrummet.

En start hittills under den här försäsongen – vad är dina förväntningar på säsongen 2024?
– Mina förväntningar på säsongen 2024 är att vi ska kunna bygga vidare på förra höstsäsongen och de sista åtta matcherna Sirius gjorde förra året. Även fullfölja det vi börjat med nu på försäsongen.

Vad har du för råd till andra akademispelare som siktar på ett A-lagskontrakt?
– Mitt råd är att jobba och träna hårt, ta vara på varje träningspass för att hela tiden kunna utvecklas.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Hugo har tagit för sig på ett imponerande sätt den här försäsongen, både i träning och match. Han har egenskaper på planen som sticker ut och redan hunnit med att tävlingsdebutera i Svenska Cupen. Med det sagt så handlar det för honom om att fortsätta vara tillgänglig i träning och fortsätta göra sitt bästa varje dag för att bli bättre på fotboll och växa in i seniormiljön nere på Studan. Gör han det kan det här bli riktigt spännande.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch