Hot mot medarbetare efter matchen mot Mjällby

900x700_IKS

Efter måndagens match mot Mjällby AIF utsattes en av våra medarbetare på Sportkontoret för allvarliga hot. Brottet har polisanmälts och alla i Sirius Fotboll tar kraftigt avstånd från de oacceptabla handlingar som vår kollega har utsatts för.

Budskapen som framkom gör det tydligt att hoten har direkt koppling till de nuvarande arrangörsavstängningarna som gäller på Sirius Fotbolls evenemang på Studenternas. Att utifrån det utsätta en av klubbens medarbetare för allvarliga hot, kopplat till det arbete som hen är ålagt att göra i sin tjänstebeskrivning, är totalt oacceptabelt. Åtgärder kommer därför att vidtas.

Arrangörsavstängningar och policy för ordningsstörningar
Arrangörsavstängningar för Sirius Fotbolls evenemang fastställs av styrelsen, inte av en enskild medarbetare. Policyn för ordningsstörningar, som ligger till grund för eventuella avstängningar,  gäller för samtliga besökare på Studenternas. Innan policyn fastslogs var den på remiss hos de organiserade supportergrupperna för eventuella synpunkter.

Samtliga besökare på Studenternas är en del av supporterkulturen, en blåsvart kultur som tar nya kliv för varje säsong. Tillsammans ansvarar hela den blåsvarta gemenskapen för att den kulturen fortsatt ska vara inkluderande, positiv och trygg för alla besökare och medarbetare.

Med hänsyn till den pågående brottsutredningen kommer Sirius Fotboll inte att kommentera detta ytterligare.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch