Herman Sjögrell klar för Sirius Fotboll

02082021_1627888020.jpeg

Sirius Fotboll är överens med Örgryte IS om en övergång av den 20-årige ytterforwarden Herman Sjögrell. Herman ansluter omedelbart till Sirius och planen är att han ska vara spelklar till det allsvenska mötet med Djurgårdens IF den 19 juli. Det nysignerade avtalet sträcker sig över säsongen 2025.

Herman Sjögrell blev uppflyttad till ÖIS A-lag under fjolårssäsongen och har snabbt tagit sig för i den nya miljön. Under årets säsongsupptakt har Herman startat nio av elva matcher och har noterats för ett mål och två assist under sina framträdanden i Superettan.

Nu står det alltså klart att Hermans fotbollskarriär fortsätter i Blåsvart. Herman ansluter direkt till laget, första träningen blir redan imorgon. Planen är sedan att Herman ska vara spelklar till det allsvenska mötet med Djurgårdens IF den 19 juli.

Videointervju med Herman Sjögrell

Herman Sjögrell, välkommen till Sirius, beskriv känslan just nu!
– Det känns otroligt skönt att det äntligen är klart. Nu kan man slappna av lite.

Vad var det som lockade med Uppsala och Sirius?
– Jag har väl känt ett tag att jag vill ta nästa steg i karriären. Sirius spelar min typ av fotboll, det är en bra allsvensk klubb och en fin klubb i övrigt. Så det känns jättebra.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag är en kreativ fotbollsspelare som har en fin vänsterfot. Jag har mycket energi och gillar att dribbla. Jag kan bidra med mycket energi i defensiven men även mycket kreativitet och energi där uppe.

Hur ser den närmsta tiden ut, när ansluter du till laget?
– Det blir träning imorgon, signerade avtalet här idag. Jag har även hunnit flyttat in i min temporära lägenhet. Planen är att jag ska vara spelklar till bortamatchen mot Djurgården, så det är förhoppningsvis då jag gör min debut.

Vad tänker du kring Sirius säsong hittills?
– Det har väl varit helt okej. Just nu ligger ju Sirius i mitten av tabellen. Så det är väl helt okej, det finns väl alltid lite att jobba på, men det är ju 20 matcher kvar så det kan bli en riktigt bra säsong.

Vad kan Siriusfansen förvänta sig av dig när du väl är spelklar?
– De kan förvänta sig mycket energi på planen, att jag gör 100% hela tiden, jag är inte rädd för att göra min grej – det kommer märkas på planen. Det hoppas jag att supportrarna kommer att gilla.

Sportchef Ola Andersson om värvningen av Herman:
–  Vi är glada över att kunna signera en av Superettans mest talangfulla offensiva spelare. Vi är övertygade om att Hermans sätt att spela fotboll passar Sirius och vice versa. Herman har framtiden framför sig samtidigt som han kommer att utgöra ett ytterligare offensivt hot redan nu.

Fakta Herman Sjögrell:
Position: Ytterforward
Ålder: 20 (född 2001)
Moderklubb: Azalea BK
Tidigare klubbar: Azalea BK, BK Häcken, Angered MBIK, Örgryte IS.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch