Henry Offia ansluter till truppen

  • App
01082021_1627858084.jpeg

Den 18-årige offensive mittfältaren Henry Offia ansluter nu till Sirius efter att ha varit utlånad till Sollentuna FK under våren.

Henry Offia kom till Sirius i vintras från nigerianska akademin FC Dynamo (där också Moses Ogbu spelade en gång i tiden), men har tillbringat säsongen så här långt på lån i Sollentuna FK.

Där har det blivit 15 framträdanden i Division 1 Norra samtidigt som 18-åringen tagit stora kliv i sin utveckling, och därför väljer nu Sirius att kalla tillbaka Offia från lånet och låta honom ansluta till den allsvenska truppen.

– Vi lånade ut Henry för att han skulle få chans att spela matcher och acklimatisera sig, och han har tagit otroliga steg framåt. Sollentuna har gjort ett jättebra jobb med honom både på och utanför planen och vi får verkligen tacka dem för ett gott samarbete, säger Thomas Lagerlöf.

Henry Offia har redan anslutit till laget och börjat träna på Löten, och kommer alltså att vara med och konkurrera i Blåsvart framöver.

– Henry är en offensiv spelare med mycket fart, han har enorma tempoväxlingar i sig men är också väldigt tålig fysiskt och kan ta en smäll, och har dessutom utvecklat sitt tillslag mycket den senaste tiden. Han klarar av alla delar av spelet och det kändes helt naturligt att låta honom få komma hit och konkurrera om en plats, säger Thomas Lagerlöf.

Fakta, Henry Offia
Född: 26 december 1999 (18 år)
Position: Mittfältare
Moderklubb: FC Dynamo

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch