Henrik Rydström: ”Vi är glada över möjligheten”

  • App
02082021_1627886214.jpeg

225 dagar sedan senaste allsvenska matchen – nu är det äntligen dags igen.

Klockan 12 under söndagen tar Sirius emot Djurgården i en match som betyder att allsvenskan 2020 är i gång.

– Vi hade velat ha alla supportrar på plats men att vi äntligen får mäta oss känns skitbra, säger Henrik Rydström.

För drygt två veckor sedan meddelade Folkhälsomyndigheten att det är fritt fram för allsvenskan att starta den 14 juni och Sirius är ett av de två lagen som får äran att inviga serien.

Blåsvart kommer till söndagens premiärmatch mot Djurgården med över fem månaders försäsongsträning i ryggen och Henrik Rydström hoppas få se indikationer på att laget har utvecklats.

– Det är svenska mästarna som kommer så det blir en mätning med den största måttstocken direkt. Vi hoppas att vi kan se bra ut men det som är viktigt för oss, och det vi kan mäta, är att vi vill se att vi själva tar kliv, säger Rydström och fortsätter:

– Vi i teamet har siffror som vi kommer titta på efter matchen. Hur ser de ut? Hur kommer de informella ledarna i gruppen ta ansvar när vi inte spelar inför publik och om det blir motigt i matchen? Vissa saker är kopplade till motståndarna men vi vill se att vi agerar rätt och hanterar de här situationerna bra.

Motståndarna Djurgården vann som bekant SM-guld förra säsongen och har fått behålla större delen av truppen sedan dess. även om den allsvenska skyttekungen Mohamed Buya Turay har lämnat laget tillsammans med lagkaptenen och landslagsmannen Marcus Danielson. På plussidan finns däremot två tidigare allsvenska skyttekungar i Emir Kujovic, som anslöt redan under hösten, och Kalle Holmberg som hämtades in från Norrköping i vintras.

Stockholmslaget har blandat och gett under försäsongen och åkte ur svenska cupen efter 1-2 hemma mot Mjällby. Henrik Rydström ser dock ett motståndarlag som var konsekvent under fjolåret.

– De följde sin idé och jobbade hårt oavsett vad som hände. De påverkades inte så mycket av de yttre faktorerna. Sedan är det bra spelare och bra tränare och de hade en tro på vad de gjorde som de hela tiden fick förstärkt eftersom de fick med sig resultaten också.

Några större möjligheter till att scouta motståndarna eller bli scoutade inför matchen finns inte när lagen inte kunnat spela några träningsmatcher inför allsvenskan de senaste månaderna.

– Man går man mest på hur de gjorde förra året, säger Henrik Rydström.

– Båda lagen har spelat tre matcher i cupen. Det finns saker från de matcherna som vi vill ha med oss och saker som vi inte vill ha med oss. Jag tror att samma sak gäller för Djurgården.

Med över ett halvår sedan den avslutande 3-0-vinsten mot Kalmar på Studenternas förra säsongen är det alltså äntligen dags för Sirius att spela seriespel igen.

– Det känns som ”äntligen”. Med tanke på hur prognosen såg ut för två månader sedan och att det inte verkade så troligt är vi glada över möjligheten. Vi hade velat ha alla supportrar på plats men att vi äntligen får mäta oss känns skitbra, säger Henrik Rydström.

Matchen sparkar i gång redan klockan 12 under söndagen och för dig som hade velat vara på plats om inte coronaviruset satt stopp finns det andra sätt att stötta Blåsvart.

Här kan du läsa mer om hur du bland annat kan skänka pengar för varje Siriusmål, köpa hjärtebiljetter eller få ”matchens vara” i Siriusshopen till ett rabatterat pris.

Den 18 man starka truppen som är uttagen till matchen hittar du här.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch