Henrik Rydström lämnar Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627887110.jpeg

Det är nu klart att huvudtränare Henrik Rydström lämnar Sirius Fotboll efter årets säsong. Henrik har varit i klubben sedan 2019 och väljer nu av privata skäl att lämna sin roll som huvudtränare.

– Ingen skugga ska falla på IK Sirius, ibland är det bara så enkelt att tajmingen inte är den rätta och för tillfället, här och nu, sammanfaller inte IK Sirius och mina vägar. Och då är det bättre att kliva av, säger Henrik Rydström och fortsätter:

– Jag har haft två helt otroligt stimulerande år i IK Sirius och är tacksam att Ola ringde till mig en kväll i november 2018 och frågade hur jag såg på att komma och jobba i Uppsala. Den gångna säsongen har varit min kanske roligaste någonsin, sett ur ett rent professionellt perspektiv. Vi har visserligen saknat supportrarna något enormt, men att se hur spelarna utvecklats och att på samma gång spela den fotboll vi i många matcher spelat har varit fantastiskt. Att få vara en del av det är få förunnat. Teamet i Sirius, Ola och Christer som hövdingar, en engagerad styrelse och sedan de jag jobbat med dagligen; Karim, Theo, Anton, Johan, Petter, Gerth och Gert, alltså, det har inte funnits en trist dag eller en enda gång då jag önskat arbetsdagen skulle ta slut. Vilken miljö! Jag har lärt mig massor. Samtidigt, i två års tid har jag pendlat, en pendling som inte direkt blev enklare i och med pandemin, som innebar att flygresor blev inställda, och det har slitit på mig. Ambitionen var att familjen skulle flytta upp inför 2021, men av olika anledningar blir det inte så och då blir en fortsättning dessvärre omöjlig.

Sportchef Ola Andersson om beslutet:
–  Vi i Sirius har trivts bra med Henrik och beklagar att han inte kommer att träna oss 2021. Ibland kommer livet emellan och då är det naturligt att prioritera familjen först.

För Sirius återstår en match av årets säsong. Laget åker till Göteborg för match mot Blåvitt på söndag. Henrik Rydström gör då sin sista match som huvudtränare för laget.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch