Henrik Rydström berättar om läget i laget just nu

  • App
02082021_1627886101.jpeg

Hur är det nu när försäsong två dragit igång?

” Vi har ju vår periodisering som vi kör efter. Sedan försöker jag vara lite lyhörd och känna in vad spelarna behöver. Vi försöker ge spelarna lite ledigt så att de får vara med familjen eftersom vi hoppas att vi kommer börja spela i juni och då kommer det bli väldigt intensivt under en tid och då kanske de inte kommer träffa sin familj lika mycket…”

Hur har laget svarat på det som sker? Hur är träningarna?

”Jag tycker verkligen laget har svarat riktigt bra på detta. Vi försöker ha ett förhållningssätt där vi trots allt ser vad vi kan göra och även försöka se vilka fördelar som finns. För hur usla förutsättningarna än är så finns det alltid någon fördel i det som sker. Och träningen i går var grym. Det brann till hos flera av spelarna i en vilja att vinna också på träningen och det är ju skitkul att se. Den känslan ska vi försöka bibehålla.”

Hur har ni lyckats konservera intensiteten?

”Vi tränare kräver väldigt mycket av spelarna, kanske särskilt de äldre, erfarna spelarna. Även dessa spelare kräver av sig själva att leverera varje träning. Det är nyckeln för oss som lag.”

Naprapat Anton Hagberg berättade nyligen att spelarna som är på rehab är de spelare som är gladast över den uppskjutna premiären eftersom det blir mer tid, och kanske mindre press, att komma tillbaka på.

Hur ser skadeläget ut?

Jonas Lindberg och Sam Lundholm är de som främst gynnats av att starten sköts fram. Sedan har vi ju Robert Åhman Persson som fått lite mer tid att träna fotboll och bli tåligare för att kunna spela match. Sedan har vi André Österholm som följer sitt schema och där handlar det om att han ska vara tillbaka efter sommaren.”

Har ni lagt om träningen på något sätt?

” Nej, vi gör ingenting annorlunda. Det är som ju det är med buddhismen; man går och hämtar vatten och hugger ved och så plötsligt blir man upplyst och vad man gör då? Man fortsätter att hämta  vatten och hugga ved… Man gräver där man står helt enkelt. Dessutom: Vi har världens bästa jobb. Det får man inte glömma. Det gäller fortfarande!”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch