Henrik Castegren klar för Sirius Fotboll

HC_hemsidan_format

Sirius Fotboll är överens med den 27-åriga mittbacken Henrik Castegren om en övergång. Henrik ansluter till Sirius på free transfer. Avtalet startar den 1 juli och sträcker sig fram till sista december 2024.

Henrik Castegren startade sin fotbollskarriär i IFK Norrköpings ungdomsled. Han spelade sig hela vägen upp till A-laget där han, efter två lånesejourer i IF Sylvia respektive Degerfors IF, etablerade sig i och utgjorde en allt mer bärande del av ”Peking” under säsongerna 2020-2021.

Efter säsongen 2021 gick flyttlasset till Polen och Lechia Gdansk, men det står nu klart att Henrik återvänder till Allsvenskan igen då han blir spelklar för Blåsvart lagom till den allsvenskan återstarten.

Henrik Castegren, välkommen till Sirius. Beskriv känslorna just nu.
– Det är jätteroligt att vara här. Det var ett skönt beslut att ta, det känns jättebra att vara här.

Vad är din bild av Sirius Fotboll – och vad var det som lockade med att komma hit?
– Min bild av Sirius är att det är en klubb under utveckling. Sirius har en bra identitet på fotbollsplanen men även som förening, klubben känns väldigt driven. Jag har bara positiva bilder utifrån, som jag skaffat mig sedan tidigare. Det lockade såklart med klubbens vision om mig här, och hur de ser på mig och hur de vill använda mig – så det känns jättebra.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
 – Jag kommer att bidra med ledarskap, jag gillar att göra mina lagkamrater bättre med en passningsorienterad fotboll – men största målet är att försvara eget mål och göra så att vi är stabila bakåt. Jag gillar att bedriva en fin fotboll och hjälpa laget.

Vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig att jag kommer att ge allt på planen, och även utanför – jag vill verkligen hjälpa Sirius till framgång.

Klubbdirektör Christer Abrahamsson om värvningen:
– Ett noggrant och välstrukturerat arbete av vårt scoutingteam har gjort att vi kunnat genomföra den här värvningen. I Henrik får vi en försvarsspelare som kommer att tillföra mycket med sin rutin och erfarenhet av allsvensk fotboll. Vi ser fram emot att se Henrik i den blåsvarta tröjan när Allsvenskan startar igen efter uppehållet.

Fakta Henrik Castegren:
Position: Försvarare.
Ålder: 27 (född 1996).
Moderklubb: IFK Norrköping
Tidigare klubbar: IFK Norrköping, IF Sylvia (lån, Degerfors IF (lån), Lechia Gdańsk

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch