Henrik Åhnstrand ny assisterande tränare för Sirius Fotboll

HA_hemsidan

Idag blev det klart att Henrik Åhnstrand blir assisterande tränare för Sirius Fotboll från och med säsongen 2023. Avtalet är skrivet över säsongen 2025.

Henrik Åhnstrand ansluter till Sirius Fotboll inför säsongen 2023 som assisterande tränare. Avtalet är skrivet över säsongen 2025.

Den nya ledarstaben börjar ta form. Det står nu klart att Henrik Åhnstrand blir assisterande tränare för Sirius Fotboll.  Henrik har tidigare innehaft flera olika ledarroller i GIF Sundsvalls organisation, och han har även representerat klubben som spelare. Som huvudtränare för ”Giffarna” var han med och förde upp laget till Allsvenskan inför säsongen 2022.

Henrik, välkommen till Sirius. Berätta om dina första intryck.
– Jag har fått otroligt positiva intryck. Jag har träffat vänliga, varma och kompetenta människor sedan dag ett.

Berätta mer om din roll i den nya ledarstaben.
– Som assisterande tränare i ledarteamet kommer jag att hjälpa Christer att bygga det nya Sirius och utveckla laget i en positiv riktning.

Vad kommer du att bidra med i den nya ledarstaben?
– Jag kommer att bidra med erfarenhet från ledaruppdrag i Allsvenskan sedan tidigare och på träningsplanen kommer jag bidra med att överföra spelidén från papper till fotbollsplanen.

Vad har du för förväntningar på nästa säsong?
– Mina förväntningar är att vi ska skapa en identitet som går att känna igen varje gång vi spelar fotboll. Att vi är trogna den identiteten oavsett vilket lag vi möter. Jag förväntar mig även att vi litar på varandra och att vi utvecklas i den identiteten tillsammans.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi är glada över att hälsa Henrik välkommen till Sirius Fotboll. Jag är övertygad om att Henriks personlighet och fotbollskompetens kommer passa väl in i vår Siriusmiljö. Nu har vi Christer som huvudtränare, som vann Superettan 2022, och Henrik som tog steget upp till Allsvenskan inför säsongen 2022. Deras gemensamma rutin blir värdefull för oss i strävan mot att bli bättre.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch