Hemmavinst mot Piteå

I de två senaste matcherna mot Gustafs och Kvarnsveden har spelet varit lysande men målskyttet saknats. Mot Piteå fungerade spelet bra samt så lossnade målskyttet.– Vi gör en spelmässigt bra match i dag, men spelövertaget är inte lika markant som mot Gustafs och Kvarnsveden, säger Kalle Fremdling, tränare i Sirius F17.Efter 25 minuters spel tog Sirius ledningen med 1-0 sedan Ammy Wallin fått en härlig träff på halvvolley och satt bollen tätt nere vid vänster stolprot.Tvåan kom i slutet av första halvlek. Efter ett bra anfall fick Ammy Wallin avslutsläge till höger i straffområdet. Målvakten räddade Ammys avslut som gick till Moa Karlström som skjuter mot mål. På mållinjen räddar en Piteåspelare med händerna med en straffspark som följd.Straffen sätter Sanna Ölund. Efter kvarts spel av andra halvlek nickar Sanna Ölund in 3-0 på en hörna. Kort därefter ökar Ingrid Wixner på till 4-0 innan Sanna Ölund gör sitt tredje mål för dagen då hon fastställer slutresultet till 5-0.– Vi har en helt annan effektivitet och skärpa i de avgörande lägena i dag, menar Kalle Fremdling.Men även bakåt var det stabilt och i mittförsvaret spelade Malin Forssner tryggt och stabilt.Segern innebär att Sirius ligger trea i tabellen med 30 poäng. Upp till Djurgården och Umeå som spelat betydligt flera matcher är det några poäng.Men Sirius har både kvar att möta Umeå och Djurgården så möjligheten till en topp två-placering och SM-slutspel finns fortfarande i allra högsta grad.Matchfakta:Sirius-Piteå 5-0 (2-0)Målen, Sanna Ölund 3, Ammy Wallin, Ingrid WixnerPublik:101Domare: Johan RichtSå här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Stina Melin, Malin Forssner (ut 67), Elvira Sjöberg (ut 46, in 77), Bea Stenmark – Ammy Wallin, Ida Norström, Aisha Faiqi (ut 67), Moa Karlström (ut 46) – Ingrid Wixner, Sanna Ölund.Ersättare: Alicia Roman-Fröjd (in 67), Julia Frank (in 46, ut 77), Natalie Nordelind (in 67), Isabelle Lide (in 46).NNNNN,