Hemmapremiär! Inför: IK Sirius – Utsiktens BK

01082021_1627804964.jpeg

Imorgon smäller det. Då är det dags för den 61:a superettanmatchen på Studenternas IP, även känd som Sirius hemmapremiär i Superettan 2015. Nykomlingen Utsiktens BK, med en imponerande premiärseger i ryggen, kommer på besök till Studan imorgon måndag kl 19:00, för att möta ett Sirius som fick sig en ordentlig genomkörare i sin premiär. Bortamatchen mot Syrianska slutade 0-0 och gav trots allt en poäng efter en tuff batalj. Thomas Lagerlöf var nöjd med delar av det blåsvarta spelet:
– Vissa delar gjorde vi bra, framför allt försvarsspelet runt egen box. Sedan var det en hel del saker i det offensiva spelet som vi måste göra bättre framöver, säger han, och beskriver träningsveckan såhär:
– Vi gick ut på gräs i veckan och det har handlat mycket om grästillvänjning, vi har haft ett mindre bra underlag. Med tanke på det har vi haft helt okej kvalitet på träningarna, även om det har funnits en del moment som vi inte har kunnat jobba med för att det har varit så studsigt.  Men man får leva med det, vi har anpassat oss och jobbat en del med vårat försvarsspel.

Gräset på Studenternas är dock betydligt bättre än det gräs man tränat på på Löten i veckan, och underlaget ska inte behöva påverka morgondagens match allt för mycket.
– Det kommer förstås vara lite annorlunda gentemot att spela på konstgräs som vi gjort hela vintern, det går inte lika snabbt, men det ser bra ut för årstiden och det ska absolut gå att spela fotboll på, säger Thomas Lagerlöf.

Superettans andra omgång  inleddes på lördagen, då Mjällby och GAIS båda vann på bortaplan, mot Varberg respektive Degerfors.På söndagen spelade Assyriska och Värnamo 0-0, medan måndagen förutom Sirius match även innehåller nykomlingsmötet mellan AFC United och IK Frej samt matchen mellan Jönköping och Syrianska.  Omgången avslutas med Östersund – Ängelholm på tisdag och Ljungskile – Brommapojkarna på onsdag.

Men den viktigaste matchen spelas förstås på Studan imorgon, och Sirius motståndare heter Utsiktens BK. Den 80-åriga göteborgsklubben, grundad 1935, gör sin första säsong någonsin såväl i Superettan som i landets näst högsta division, efter att i fjol ha överraskat genom att vinna Division 1 Södra hela sju poäng före de betydligt mer meriterade grannarna i Örgryte. Så sent som 2008 debuterade man i Division 2, och sin första säsong i Division 1 gjorde man 2012. Det är idag ett till stora delar lokalbyggt lag, där två spelare som sticker ut är anfallarna Joakim Edström och Luka Mijaljevic, varav den sistnämnde i fjol var Söderettans bäste målskytt med hela 20 mål. Båda anfallarna gjorde också varsitt mål när Utsikten i premiäromgången chockade Degerfors och vann med 4-1 hemma på Ruddalen, efter att ha gått upp till 3-0 i paus och fyllt på med ett fjärde strax därefter. Den kanske namnkunnigaste lagdelen är dock försvarslinjen, med bland andra Robin Jonsson och Daniel Forsell som båda har gott om rutin från spel i såväl Superettan som Allsvenskan med Örgryte respektive Häcken.
– De tog en otroligt imponerande seger och spelade väldigt stabilt mot Degerfors, som ändå är ett etablerat superettanlag. De spelar en ganska enkel och rak fotboll, men utför det väldigt väl, sammanfattar Thomas Lagerlöf sina intryck av morgondagens motståndare.

Sirius kommer till match med samma trupp som mot Syrianska för en vecka sedan.

Kom i tid – undvik köer, och köp biljetter i förväg via siriusfotboll.ebiljett.nu, både billigare och smidigare. Välkomna till Studan!

>> Köp biljetter – mindre köande och billigare pris!
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch