Hemmapremiär! Inför: IK Sirius – Sunnanå SK

01082021_1627804956.jpeg

Imorgon lördag klockan 15.00 är det dags för omgång två av årets Elitettan och det är även IK Sirius premiär på hemmaplan. Det förväntas bli en väldigt tuff match mot ett av ligans bättre lag, Sunnanå SK.

Sirius kommer senast från en ganska tillknäppt tillställning borta mot nykomlingarna IFK Kalmar, den slutade 0-0 och nu ställs man mot rutinerade Sunnanå SK i årets första hemmamatch.

I förra matchen – mot IFK Kalmar – drabbades nyckelspelaren Maja Andersson av en otäck fotskada som innebär att hon är borta från spel ett bra tag framöver. Ammy Wallin och Emma Holmgren är fortsatt tveksamma för spel och Moa Mattsson är fortfarande bortrest.

Besökarna Sunnanå SK kommer ned till Uppsala med en 4-2 vinst hemma mot Kungsbacka DFF i bagaget. Lite kuriosa är att Annina Wede, nummer nio i Sunnanå spelade i Sirius inför säsongen.

Jag befann mig på lagets träning under torsdagskvällen och pratade med huvudtränaren.

Olof och hans tränarteam känner att dem har rätt bra koll på motståndarlaget inför lördagen.
– De verkar spela 4-4-2 och agerar likt oss i försvar. Så det kommer bli en jämn match, det är ett bra fotbollslag med många bra spelare, säger Olof.

Efter att ha studerat Sunnanå tror han att matchen kommer bli en maktkamp mellan två bra lag.
– Jag tror matchbilden kan bli lik premiären med mycket kamp. Men underlaget, konstgräset, bidrar nog till ett bättre spel än mot IFK Kalmar. Vi har några nycklar att prata om som vi behöver få fram i spelet för att kunna slå dem. Men det tror jag vi har goda möjligheter till.

Det har varit en bra träningsvecka som startade med ledighet för damerna då man fick vara närvarande under herrlagets upptaktsträff.
– Idag (torsdag) och igår har varit riktigt bra pass och i tisdags körde vi ett fyspass som vanligt och ultimate performance, så känslan är bra. Det känns väldigt optimistiskt.

Laget kommer att få inleda säsongen på Lötens IP, men det är inget som berör Olof.
– Vi hade ju hoppats på Studan förstås, men vi är ju hemma på Löten också, det är där vi gjort alla träningsmatcher hittills, så det blir också bra. Det känns mer seriematch på Studan och träningsmatch på Löten. Men vi ska ju rama in matchen som en seriematch och självklart agera därefter.

Det är även Unogårds premiär på hemmaplan och han ser fram emot tillställningen på lördag.
– Det kommer kännas väldigt vant hemma på Löten, men jag hoppas på en bra inramning med mycket publik och bra väder. Sen kan vi förhoppningsvis locka dem till Studan också. De första resultaten på hemmaplan är väldigt viktiga, berättar han.

Sirius har mött Sunnanå i Norrettan och Elitettan vid fyra tidigare tillfällen, senaste slutade det med Sirius-vinst med 0-1 på Norrvalla IP. Sunnanå var upp i damallsvenskan säsongen 2013 men åkte ned till Elitettan direkt efter en svag säsong i landets högstadivision.

Så, på lördag smäller det och vi hoppas att alla som har tid och möjlighet tar sig till Lötens IP för att titta på svensk elitfotboll, har man inte tid, ja då skaffar man sig det. För det är bara hemmapremiär en gång per säsong och det betyder mycket för oss om ni dyker upp och stöttar Sirius i denna viktiga match.

Utöver fotboll så kommer det även att finnas en del andra aktiviteter att ta del av för både barn och äldre i form av till exempel fiskedamm och ansiktsmålning. Organisationen Tjejers rätt i samhället (TRIS) kommer att finnas på plats för att förmedla sitt budskap, även det väldigt viktigt.

Visa ert stöd genom att dela evenemanget på Facebook, och/eller visa att du kommer. Sprid till dina nära och kära så skapar vi tillsammans en stämning och inramning värdig en hemmapremiär.

Vi ses på Löten på lördag klockan 15.00!

Tidigare möten:

IK Sirius 2-2 Sunnanå SK (2012)
Sunnanå SK 0-1 IK Sirius (2012)
IK Sirius 0-3 Sunnanå SK (2014)
Sunnanå SK 0-1 IK Sirius (2014)

IK Sirius – Sunnanå SK:

Lördagen den 18 april 2015, klockan 15.00.

Lötens IP, Uppsala.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch