Hemma igen – Sammanfattning av träningslägret

02082021_1627885762.jpeg

Sirius är tillbaka på svensk mark igen efter 10 dagar i Alicante.

Flyget till lägret i Spanien tog en omväg via Italien eftersom vissa flygledartorn i Frankrike strejkade. ”Om ni tittar ut ser ni Cagliari på Sardinien” sade piloten och alla ombord med örnblick kunde skönja något som möjligen liknade land en bra bit längre ner.

Väl framme på flygplatsen tog sportchef Ola Andersson täten i kaffekön vilket gjorde att spelarbussen fick vänta på på några eftersläntrare men stämningen var väldigt god, trots försening och lång resa.

Om det är något som varit slående under resan och lägret är det den suveränt goda stämningen som präglat laget. Men inte bara laget. Hela staben, allt och alla runt omkring spelarna, är också en del av ett väldigt varmt fungerande kollektiv.

Väl framme på hotellet intogs en bastant middag och efter det var det dags för nästa positiva överraskning. Man hade kunnat misstänka att spelarna var trötta eller mätta eller både ock. Men spelarna såg förvånansvärt pigga och lätta ut.

Sedan gick lägret i den riktningen. Det var en nyfiken, ödmjuk men samtidigt starkt beslutsam grupp som slipade teori vid frukosten på morgonen och sedan på någon av de grymma fotbollsplanerna omsatte det som magister Rydström (ihop med assisterande Theodor Olsson) presenterat på morgonen.

Det var fascinerande att se det hur det egna ansvaret växte under veckan, hur spelarna själva tog initiativ till riktlinjer, och pratade igenom fasta situationer eller annat under träningarna. Tempot var högt och intensiteten som oftast väldigt hög. Det kändes verkligen som om alla som var med älskade att vara med, att de trivdes med varandra, med träningarna, med planerna, med maten, med vädret och med att vara i Sirius i uppstarten av säsongen 2020.

Både Henrik Rydström och Ola Andersson har ofta återkommit till betydelsen och vikten av att spelarna verkligen vill vara i just i Sirius och stoltheten över klubben representerades av exakt alla som var med på resan.

Utöver grym samvaro både på och utanför planen kommer även årets musikquiz gå till historien som en av de svettigaste och jämnaste som suveräne lagläkare Jakob Johansson varit med om att ordna. Instängda i ett för litet rum, utan AC och med suveräna vinnarskallar i båda lägren fick faktiskt ägarna komma upp och säga till laget att dämpa sig lite.

Utöver detta skötte sig alla inblandade på ett exemplariskt sätt och det var fint att höra personalen tala varmt om spelarna och ledarna som var med på lägret.

Varje grupp spelare är unika. Varje lag har sin egen dramaturgi och inre rörelse. Den här gruppen verkar ha kommit nära varandra på ett bra sätt under det här lägret och när sedan lördagen kom med match mot storklubben CSKA Moskva var det fantastiskt fint att se hur mycket av det som det tragglats med, både i teori och i praktik, faktiskt gick att skönja i spelet. Sirius är längre fram så här års än man var förra året. Det blev förlust med 0-2 men laget och tränarna kunde ändå rassla fram ett antal kvitton på att man är på rätt väg spelmässigt.

Tidigt i morse rullade bussen mot flygplatsen i Alicante och vid lunch landade laget på Arlanda. Veteranen Kalle Larson ger lägret fem stjärnor och utser det till det bästa han varit på.

I morgon är spelarna är lediga men på tisdag fortsätter uppladdningen inför säsongen 2020. Lägret är över men som någon klok sade vid frukosten varje morgon:

Det här är bara början…

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch