Hattrickhjälten Haglund: ”Jävligt skönt”

  • App
01082021_1627858767.jpeg

Philip Haglund slog till med ett hattrick när Sirius besegrade BP hemma på Studan och satte sig i ett mycket gynnsamt läge med tre omgångar kvar att spela.

Sirius besegrade Brommapojkarna med 4-2 hemma på Studan, och man gjorde det efter en målexplosion från Philip Haglund. Med karriärens första hattrick tog han sig upp på imponerande tio mål i årets allsvenska och avgjorde matchen igen för Blåsvart. Med det passerade han också Moses Ogbu som Sirius bäste allsvenske målskytt genom tiderna, med 14 mål totalt.

– Jag vet inte var det kommer ifrån, men jag försöker bara hålla i formen så mycket jag kan och bollarna går in i mål. Jag ska bara fortsätta avsluta så får vi se hur länge bollarna fortsätter att gå in, säger Philip Haglund.

Det var ett komplett hattrick: en kvittering med huvudet, en fantastisk vänsterslägga till 2-1 och så en med högern till 4-1 efter att Robert Åhman Persson stuckit in däremellan. Målen gav Sirius sin tredje raka seger i allsvenskan

– Vi är inte bra fram till 0-1, men sedan höjer vi oss rejält. Vi gör 1-1, men vi kunde gjort både 2- och 3-1 redan i första halvlek. Sedan stänger vi matchen tjugo minuter in i andra, då är det typ över, säger Philip Haglund.

– Vi visste hur viktig den här matchen var, vi visste hur viktig Trelleborgsmatchen var, och nu har vi gjort jobbet och tagit oss till säker mark efter att det under långa stunder den här säsongen sett ganska mörkt ut. Det är jäkligt starkt gjort av hela truppen tycker jag.

Med tre matcher kvar att spela har Sirius nio poäng ner till kvalstrecket. Ännu är det allsvenska kontraktet 2019 inte helt och hållet klart, men det kan det bli på onsdag när Blåsvart möter Häcken på bortaplan i den 28:e omgången.

– Jag tycker vi är på säker mark nu, jag skulle bli förvånad om det inte blir allsvenskt kontrakt, men vi ska avsluta säsongen bra och det är viktigt att ta med sig det in i nästa säsong. Det har varit kniven på strupen ett tag nu och det här var jävligt skönt, säger Philip Haglund.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch