Harun Ibrahim klar för Sirius Fotboll

HI_01_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den norska klubben Molde FK om ett låneavtal för Harun Ibrahim. Harun ansluter omedelbart till Sirius och gör sin första träning med laget under torsdagen. Det signerade låneavtalet sträcker sig över resten av säsongen 2023 samt innefattar möjlighet till förlängning och köpoption.

Harun Ibrahim anslöt till Molde för cirka sex månader sedan. Innan dess hade han tillhört GAIS i två säsonger och där noterats för fem mål på 36 tävlingsmatcher. I GAIS var Harun en tongivande spelare i laget som vann Ettan Södra och tog klivet upp till Superettan inför säsongen 2023.

Nu står det klart att Harun återvänder till Sverige och närmare bestämt Uppsala och Sirius. Första träningen med Blåsvart äger rum under torsdagen.

Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2023 och innefattar även en möjlighet till förlängning och köpoption.

Harun Ibrahim – hur känns det att vara klar för Sirius:
–  Det känns jättebra att vara klar för Sirius, jag ser fram emot att påbörja det här nya kapitlet i min karriär.

Nio matcher kvar av Allsvenskan – vad kommer du att bidra med i den här slutspurten?
– Jag vill komma in med kvalitet och förhoppningsvis kan jag bidra till att laget tar fler poäng här i slutet av Allsvenskan.

Vad är din bild av Sirius sedan tidigare?
– Efter många bra samtal med klubben har jag fått en god uppfattning om vad Sirius står för. För mig är Sirius ett lag som spelar en offensivt inriktad fotboll som jag vet passar min spelstil.

Jonathan Ederström, scout- och rekryteringsansvarig:
– Harun är en spelare som vi har följt länge. Han har väldigt intressanta egenskaper både med och utan boll och kan dessutom spela på flera olika positioner. Harun kommer att passa bra in i vårt spelsätt och även om det är ett lån säsongen ut, så har det varit jätteviktigt för oss att säkerställa en bra option för att ha möjligheten att göra övergången permanent i vinter.

Fakta Harun Ibrahim:
Position
: Mittfältare
Ålder: 20 (född 2003)
Moderklubb: Angereds MBK
Tidigare klubbar: Angereds MBK, GAIS, Molde FK

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch