Ligacupen går vidare för akademilagen

  • U19
01082021_1627859544.jpeg

Det blev endast en match förra helgen på grund av snöovädret under söndagen vilket betydde att både U17:s och U16:s  matcher tyvärr blev inställda. Snön föll så pass mycket och under hela dagen att det inte gick att ploga planen inför matcherna.

Den match som dock blev av var Sirius U19 mot Sollentuna och detta tack vare den nybyggda, snöfria och fullstora inomhushallen i Norrviken. Resultatet skrevs till Siriusvinst med 6-2 med mål av sex olika målskyttar; Ara Ekizean, Omar Manyanga, James Ssentongo, Lukas Lindqvist, Kim Käck Ofordu och Lucas Berglund.

Chefstränare Conny Sveijer säger så här om matchen: ”– Sirius visade en hög nivå och dominerade matchbilden från start till slut. Vi spelade efter vårt spelsätt, vilket kan vara svårt att hålla under 90 minuter, och det är mycket positivt att vi lyckades med det. Matchen präglades även av många goda individuella prestationer, vilket avspeglades i målprotokollet.”

I helgen stundar tre bortamatcher om vädrets makter visar sin goda sida. U16 åker till Södertälje för att möta Assyriska kl 10.30 på söndag och U17 möter GIF Sundsvall samma dag men med start kl 16.00. U19 har en lördagsmatch och även den är norrlandsbetonad då man åker till Domnarsvallen för att möta Brage kl 14.00.

Om ni vill följa vad som händer bakom kulisserna i Sirius Akademi så finns vi nu även på Instagram under användarnamnet @siriuskademin!

Christian Pellving

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch