Hannes Sveijer och Joakim Persson skriver A-lagskontrakt

  • App
02082021_1627885325.jpeg

Hannes Sveijer och Joakim Persson gjorde båda sina första träningar med Sirius A-lag under våren, och under säsongen togs de båda ut i allsvenska matchtrupper vid flera tillfällen. Idag har de båda 17-åringarna skrivit på varsitt treårigt A-lagskontrakt med Blåsvart.

Målvakten Hannes Sveijer kom till Sirius redan som 12-åring, och har gått igenom alla stegen i akademin för att nu kliva in i A-lagsmiljön. Efter att John Alvbåge skadat sig inför den allsvenska premiären blev han blixtinkallad för att sitta på bänken nere i Kalmar, och sedan var han del av flera matchtrupper framför allt under våren i Allsvenskan.

– Hannes har tränat med oss på regelbunden basis egentligen hela året, och har tagit steg under säsongen. Vi tror att han har en stor potential, även om han inte kommer att stå 30 matcher nästa år vill vill ha honom med som en av tre målvakter i A-laget, han hör hemma i den miljön, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

– Det känns jättekul såklart, det är en stolthet att ha klättrat hela vägen genom akademin från U12 och upp till A-laget, säger Hannes Sveijer.

>> Se en intervju med Hannes Sveijer här!

Joakim Persson kom till Sirius akademi under 2018, och gick under årets säsong från U17 upp till U19 och sedan vidare till A-laget och allsvensk debut i bortamatchen mot Östersunds FK, som följdes upp av ett inhopp även i säsongsavslutningen mot Kalmar FF.

– Jocke fick vara med och träna med A-laget från sommaren egentligen och har en spets som man alltid vill ha i en forward med sin snabbhet och förmåga att ta sig till målchanser. Det vill vi se hur det ser ut i en A-lagsmiljö, även om han har lite kvar innan han är en färdig A-lagsspelare, säger Ola Andersson.

– Det känns väldigt bra, jag är verkligen taggad och jag hoppas på väldigt fina år med Sirius, säger Joakim Persson.

>> Se en intervju med Joakim Persson här!

Med Isak Bråholm tidigare under hösten har nu tre akademispelare signerat A-lagskontrakt med Blåsvart inför säsongen 2020.

– Det är följden av en riktigt bra verksamhet i akademin, som vi under 2019 har haft möjlighet att integrera allt mer i A-laget, säger Ola Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch