Hannes Sveijer förlänger över säsongen 2025

  • App
02082021_1627887880.jpeg

Hannes Sveijer har idag förlängt sitt avtal med Sirius Fotboll. Den 19-åriga målvakten kom till Sirius Fotboll inför säsongen 2014 och spelade i samtliga årskullar inom akademin innan han signerade sitt första A-lagskontrakt i slutet av 2019.  Det nysignerade avtalet sträcker sig över säsongen 2025.

– Jag känner mig stolt över det nya kontraktet. Det är något som varit på gång ett tag nu, så det är väldigt skönt att det nu är signerat och klart, säger Hannes Sveijer.

Årets säsong – Sirius och Sandviken
Säsongen 2021 har inneburit en del representation för Sirius i diverse träningsmatcher samt även tre framträdanden i Sandvikens IF i Ettan Norra.
– Vi har hittat en bra lösning för min utveckling. Jag fortsätter att träna med Sirius men har samtidigt möjlighet att spela matcher med Sandvikens IF i Ettan Norra. Det är en rolig utmaning att försöka hjälpa Sandviken upp i Superettan, det känns som att de har något bra på gång.

Från akademin till A-laget
Hannes har tillhört Sirius Fotboll sedan 2014 och har gått hela vägen genom samtliga akademilag upp till klubbens representationslag. Ett ytterligare kvitto på att Sirius arbete med spelarutveckling ger resultat, då Hannes är en av flera produkter som numera utgör en del av A-lagstruppen, tidigare i år signerade även Jamie Roche en kontraktsförlängning.
– Det känns kul att kunna visa de yngre spelarna i akademin att det går att gå hela vägen från U12 till A-laget. Jag har sett, och varit en del av akademins utveckling, och jag tänker att det finns alla möjligheter för våra akademikillar att sikta på en plats i A-laget. Några som betytt lite extra för min utveckling är Ola Bruce, Mathias Bernhardsson, John Roche, Stefan Lindqvist och Theodor Olsson. Sedan vet jag att alla akademitränare hela tiden gör att kanonjobb med spelarna i akademin.

Hannes framtidsplan och nästa mål i karriären är solklart:
– Mitt mål är att bli förstavalet i Sirius så fort som möjligt. Om det är i år eller om tre år är upp till mig själv. Jag lär mig hela tiden väldigt mycket av både Karim, David och Lukas, vi har en väldigt bra och utvecklande miljö här i målvaktsgruppen.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi är glada över den här förlängningen, det är alltid kul att ta upp en egen produkt i A-laget och därefter förlänga hans avtal. Vi ser Hannes som en framtida förstemålvakt i Sirius. Vägen dit är att vi skräddarsyr hans tränings- och matchmiljö för att nå det målet.

Målvaktstränare Karim Fegrouch om Hannes och hans kontraktsförlängning:
– Hannes har tagit stora steg under sin tid i A-laget. Han gjorde faktiskt sin första A-lagsträning redan 2018, och sedan dess har det hänt mycket i hans utveckling. Hannes styrkor är bland annat hans anfallsspel, då han är väldigt bra med fötterna, sedan är han även väldigt positionssäker i sitt försvarsspel. Jag tycker det är väldigt kul att Hannes har förlängt sitt avtal med Sirius, han jobbar stenhårt varje dag och bidrar till en bra stämning i både målvakts- och spelargruppen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch