Haglund tillbaka: ”Solen skiner och man är full av energi”

  • App
01082021_1627857309.jpeg

Philip Haglund är för första gången i år med i matchtruppen när Sirius imorgon tar sig an Elfsborg på bortaplan i årets andra allsvenska match.

Efter en fotoperation i början av året blev rehabperioden betydligt längre än man först hade trott, men efter att ha missat både försäsong och premiär är Philip Haglund imorgon med i en blåsvart matchtrupp för första gången den här säsongen. Ett efterlängtat besked framför allt för honom själv.

– Solen skiner och man är full av energi. Man inser hur tråkigt det är med rehab nu när man är tillbaka på planen igen, säger Philip Haglund efter fredagens träning i strålande vårsol på Löten.

Trots att lördagens match blir den första för året känner han sig i god fysisk form.

– Jag har kört med laget i tre-fyra veckor, senaste två veckorna för fullt, men jag har hållit igång väldigt mycket under hela rehabperioden också så fysiskt är jag förberedd. Foten är redo, jag är redo, och det kommer bara att bli bättre och bättre, säger han.

Premiärförlusten mot Hammarby såg han från sidan om, men trots nederlaget menar han att stämningen i laget är god, och bara blir bättre.

– Det är alltid jobbigt att vara vid sidan, men de senaste veckorna har gubbarna gjort det grymt bra och vi har verkligen kommit ihop ännu mer som ett lag. Alla är på plats, OP och Eis är tillbaka, det känns som en positiv våg. Första matchen gick inte som vi ville, men det är 29 matcher kvar att spela, säger Philip Haglund.

Efter två segrar med totalt 6-1 mot Elfsborg i fjolårets allsvenska är även motståndet något som ger positiva vibbar.

– Vi har positiva minnen från i fjol och de har haft en lite tuff start, så jag tror vi har ett bra läge. De kommer också ihåg matcherna förra året, så de känner sig lite hotade tror jag, säger Philip Haglund.

>> Truppen mot IF Elfsborg

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch