Häcken hemma – ”Vi måste göra vårt”

  • App
02082021_1627886278.jpeg

Sirius vänder hem till Studenternas i Allsvenskans tredje omgång för en sammandrabbning med BK Häcken från Hisingen. Med vind i seglen efter tre poäng i förra matchen hoppas Uppsalalaget på att ta säsongens första seger på hemmaplan.

Mot Östersund gjorde Sirius det man inte klarade av mot Djurgården – göra mål. Dessutom höll man nollan. Förhoppningsvis kan det ge självförtroendet en skön knuff uppåt, något som kan behövas när nu laget tar emot Häcken, ett lag som många experter tippat högt upp i tabellen.

Sirius fortsatte på många sätt på inslagen väg mot Östersund och tempot både med och utan boll var högt. Anfallsspelet fortsatte vara både variationsrikt och medvetet. Lagets topptrio jagade ursinnigt efter hemmalagets backar så fort de fick bollen, och de gånger Östersund lyckades ta sig förbi första pressen mötte de en ogenomtränglig defensiv formation som höll bollen långt borta från det egna straffområdet.

Det fanns med andra ord mycket att ta med sig från matchen mot Östersund. Assisterande tränare Theodor Olsson var mest nöjd med var spelet utan boll.

– Vi pratar mycket om kontroll med boll, men också om kontroll utan. Vi låter dem ha bollen mycket men långt bort från vårt mål, berättar han när vi når honom på söndagskvällen.

Nu är dock Östersundsmatchen lagd till handlingarna, och blickarna riktas mot Häcken. För Sirius del ser truppen snarlik ut som senast, med undantaget att Adam Ståhl är tillbaka.

Häcken kommer från en 1–1–match mot Malmö FF, en match som länge leddes av skåningarna men som Häcken kvitterade på tilläggstid. En tung poäng för de gulsvarta från Göteborg som hoppas kunna vara med och slåss i toppen i år. Än så länge har de dock bara skrapat ihop två poäng på två matcher och kommer säkerligen till Studenternas rejält sugna på att ta säsongens första trepoängare.

Häckens främsta styrka är deras kontringsspel, förklarar Theodor Olsson. Det är något som man pratat om inför matchen, men fokus ligger som vanligt på den egna insatsen.

– Vi måste göra vårt. Vi kommer alltid komma tillbaka till oss och vad vi ska göra.

Sirius å sin sida hoppas på att kunna ta första hemmasegern och rida vidare på denna positiva våg.

– Det hade varit fint. Känns som att vi är många som tror på det här. Det skulle göra tilltron till det vi gör ännu starkare, säger Olsson.

Skribent: Oscar Fock

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch