Gustav Nyberg klar för Sirius – Jonsson lånas ut

  • App
01082021_1627855437.jpeg

Idag stod det klart att den 19-årige målvakten Gustav Nyberg från AIK skrivit på ett treårskontrakt med Sirius.

Samtidigt går Lukas Jonsson, som efterfrågat mer speltid, på ett halvårslångt lån till Mjøndalen IF i norska OBOS-ligaen.

– Det är en lösning som går i linje med vårt fokus på att hela tiden fortsätta utvecklas. Det blir en bättre utvecklingsmiljö både för Gustav som får komma in hos oss och för Lukas som får spela matcher och komma tillbaka med ny erfarenhet, säger Thomas Lagerlöf.

Gustav Nyberg, med Norrtulls SK som moderklubb, tillhörde i fjol AIK:s U19-lag men har även tränat regelbundet med A-laget. Han besökte Löten för en träning redan i början av december och har varit med i träning även sedan omstarten i januari, och är nu alltså officiellt Siriusspelare för de kommande tre åren.

– Gustav kommer med goda vitsord både från ungdoms- och A-lagsmiljön i AIK. Det är en explosiv målvakt med en god spelförståelse för sin ålder, det finns mycket talang där för målvaktstränarna att arbeta vidare med, säger Thomas Lagerlöf.

– Jag ser det som en möjlighet att få spela med de bästa spelarna i landet och utvecklas både på och utanför planen. Kim och Tolle är två stora tränarnamn, det är en stor chans för mig och kändes som ett självklart val, säger Gustav Nyberg.

Han beskriver sig själv som en målvakt med pondus.

– Jag är orädd, reflexsnabb och bra med fötterna, säger han.

Efter att ha varit med i träning under en dryg vecka har han redan hunnit skapa sig en god bild av sitt nya lag.

– Jag hade koll på vissa spelare sedan innan, men det finns många duktiga fotbollsspelare här som jag inte kände till och det är en familjär klubb med genuint trevliga människor, säger Gustav Nyberg.

Fakta, Gustav Nyberg
Född: 1 maj 1998 (19 år)
Position: Målvakt
Längd: 190 cm
Vikt: 91 kg
Moderklubb: Norrtulls SK
Kommer från: AIK

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch