Gräsroten ger 214 000 kr till ungdomsverksamheten

02082021_1627885040.jpeg

Varje år delar Svenska Spel ut 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott genom projektet Gräsroten. Spelkunderna själva bestämmer fördelningen av pengarna genom att ansluta sig till sina favoritföreningar, och Sirius andel har växt undan för undan.

För tredje året i rad får nu Sirius över 200 000 kronor från Gräsroten, i år är den exakta summan 214 459 kronor. Detta tack vare 4 358 blåsvarta som anslutit sina spelkonton till IK Sirius Fotboll och därmed bidragit för varje spel. Stort tack för ert stöd!

– Det här bidraget betyder oerhört mycket för vår verksamhet. Tack vare Gräsroten får vi möjlighet att utveckla delar av verksamheten som annars hade varit ekonomiskt omöjligt, säger Mattias Sjunnesson, ungdomsansvarig i Sirius Fotboll.

Tidigare år har pengarna bland annat lagts på Sirius projekt med att rekrytera och utbilda unga ungdomsledare, som har lett till att nära hälften av Sirius ungdomslag nu har minst en tränare under 25 år.

– I år vill vi att Gräsroten ska bidra till vår satsning att få fler tjejer att delta i vår verksamhet, både som spelare och ledare. Vi hoppas också kunna fortsätta den satsning vi gjort i år, att erbjuda killar och tjejer mellan 15-25 år en tränarutbildning, för att sedan gå in som unga ledare i Sirius ungdomslag, säger Mattias Sjunnesson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch