Goda minnen från Halmstad: ”Vi vet var vi har dem”

  • App
01082021_1627854310.jpeg

På lördagen tar sig Sirius an Halmstads BK borta på Örjans vall, en plats och ett motstånd man har goda minnen ifrån.

Förlusten mot AIK har brutits ned, analyserats och lagts till handlingarna. Oscar Pehrsson tycker att man hanterat 4-1-smällen på Studan relativt bra i laget.

– Det är klart att det var jobbigt i söndags, och även i måndags måste man få tid att vara besviken och rannsaka sig själv. För mig personligen var det en jättedålig match, och de mål vi släpper in är jobbiga såklart. Man känner att man inte gör ett bra jobb, säger han.

Men på lördagen ska Sirius upp på banan igen i bortamatchen mot Halmstads BK.

– Vi var lediga i tisdags och så var det på det igen i onsdags. Det är inte första gången man gör en dålig match och det kommer inte att vara sista heller. Det har hänt förr och vi vet hur man hanterar det. Det är bara att kolla på de saker som var mindre bra och se om man kan lära sig något, sedan är det bara att blicka framåt mot Halmstad, säger Oscar Pehrsson.

Från matcher mot Halmstad har Blåsvart förstås gott om goda minnen. Slutminutssegern på Studan tidigare i år är en, men av de tre segrarna de två senaste åren är förstås den från förra hösten på Örjans Vall allra mest speciell, då Jakob Bergmans 1-0-mål skickade Sirius upp i allsvenskan.

– Det var en jättehärlig dag där nere när vi blev klara för allsvenskan, så det är klart att det är positiva bilder man tar med sig inför att möta Halmstad. Vi har mötts ganska mycket de senaste åren, vi vet var vi har dem och vi vet att vi är ett bättre lag om vi gör det vi är bra på. Då ska vi kunna styra matchbilden där nere, säger Oscar Pehrsson.

– Nyckeln är att spela vårt vanliga spel, men såklart också vara noggranna så att det inte blir som mot AIK, för då vinner man inga matcher hur bra man än gör det andra.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch