GIFS – IKS: Nyheter i startelvan

01082021_1627850132.jpeg

Efter 4-2-segern i säsongspremiären i Örebro förra helgen går försäsongen vidare för Sirius. På lördagen klockan 15 väntar nästa match, denna gång mot GIF Sundsvall borta i Nordichallen. Årets tredje träningsvecka har sett ut ungefär som de två första.

– Vi målar fortfarande med stora penseldrag och sätter grunderna i spelet. Nu har vi fokuserat lite mer på anfallsspelet än tidigare, säger Kim Bergstrand.

Medan Blåsvart kom igång ovanligt tidigt med matchandet har ”Giffarna” väntat en vecka längre. Det är med andra ord Sirius kommande seriekonkurrents första match som väntar på lördagen. Precis som senast är en hel del byten att vänta.

– Det handlar precis som senast om att få alla i fysiskt slag och skapa förståelse för spelet. Att skapa ett sammanhang och få en gemensam syn på allting, säger Kim Bergstrand.

I Sirius är det inga förändringar i matchtruppen från matchen i Örebro, annat än att Jakob Bergman åkt på en smäll i träning och hans medverkan på fredagen ännu var osäker. Saknas på grund av skada gör fortsatt Johan Eiswohld, Philip Haglund, Ante Eriksson, Dragan Kapcevic och Karvan Ahmadi. I startelvan sker dock ett par förändringar, mest notabelt att Joshua Wicks väntas göra debut i Siriusmålet.

Har du inte möjlighet att ta dig till Sundsvall på lördagen tv-sänds matchen i CMore Live 3.

Sirius startelva
Joshua Wicks
Kalle Larson, Oscar Pehrsson, Daniel Jarl, Jesper Arvidsson
Christer Gustafsson, Niklas Busch Thor, Kingsley Sarfo
Ian Sirelius, Ante Björkebaum, Stefano Vecchia

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch