#GeTillbaka2017-finalister avslöjas under måndagens match

01082021_1627851417.png

#GeTillbaka2017 går in i slutskedet – 10 finalister ska bli 5. I samband med Sirius Fotbolls allsvenska hemmamatch den 1 maj avgörs vilka företagare som har chansen att vinna ett av Sveriges största stipendier för unga entreprenörer.

Efter en mycket jämn urvalsprocess nominerades 10 unga och talangfulla företagare till #GeTillbaka2017. Priset som lyfter fram unga Uppsalaentreprenörer som på sikt kommer forma stadens näringsliv.

Vilka 5 som i sin tur får möjligheten att kamma hem prissumman på 50.000 kr för att upprätta ett eget aktiebolag och även ovärderligt mentorskap under början av sin entreprenörsresa avgörs just nu i en onlineomröstning på getillbaka.se.

Välkommen till #GeTillbaka-matchen 1 maj!

Dessa fem kommer utannonseras i halvtid under Sirius allsvenska hemmamatch mot Jönköping Södra den 1 maj. Ett arrangemang som leds av #GeTillbaka:s initiativtagare Wasabi Web i samarbete med Sirius Fotboll, Uppsala Nya Tidning och Företagarna Riks. 

Finalisterna får sedan en sista chans att övertyga juryn i Företagsänglarna under en slutpitch som hålls hos Kinnarps Uppsala.

Men det slutar inte där. Den slutliga vinnaren tar även en finalistplats i den nationella tävlingen ”Stipendium till en ung entreprenör” som delas ut av organisationen Företagarna i Stockholms stadshus den 13 oktober. Här ligger ytterligare 100 000 kr i potten.

Fakta om #GeTillbaka:

– Delas ut för tredje året i rad.

– Prissumman växer från 50.000 kr till 150.000 kr.

– Pengarna öronmärks för upprättande av AB inom 5 år och uppstarts-pengar.

Tidigare stipendiater av #GeTillbaka:

  • Olivia Lönn 19 år – Vinnare av Årets UF-Företagare 2015.
  • Mustafa Al-Janabi – Vinnare av Årets Unga Programmerare 2016.
  • Mathilda Karphed – Vinnare av Årets UF-Företagare 2016

#GeTillbaka stipendiat:

– Årets UF-Företagare i Uppsala Län.
Instiftare: Wasabi Web & Ung Företagsamhet i Uppsala Län.

– Årets Unga Programmerare i Sverige.

Instiftare: Wasabi Web & Förbundet För Unga Forskare.

– Företagarnas Stipendium till en ung entreprenör

Instiftare: Företagarna Riks.

 

Citat från medarrangörer:

 “Det är kul att se hur priset har utvecklats på dessa tre år sen vi startade #GeTillbaka. Vinnaren lokalt i Uppsala i år får aktiekapital precis som förra årets vinnare Mathilda Karphed, men också en finalistplats i ett nationellt sammanhang och en chans att vinna ytterligare 100 000 kr på galan Årets Företagare i Sverige 2017 i Stockholms stadshus i oktober.”

Nils Engvall – Initiativtagare till #GeTillbaka, Partner/Head of market, Wasabi Web.

nilsengvall

”Som regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län är det med stolthet jag ser att detta stipendium växer, att fler företagare engagerar sig i de ungas företagande och att fler inser vikten av förebilder för våra unga.  Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet  oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra”

Sofi Lahyani – Regionschef, Ung Företagsamhet i Uppsala län.

sofilahyani

“Efter stipendiet jag vann som årets UF-företagare -#GeTillbaka instiftat av Wasabi web 2015, har jag fått lära känna fantastiska människor i näringslivet, fått en närmre och unik relation till mina mentorer där jag b.la. fått ta del av deras tips och erfarenheter. Det har gett mig en större inblick i näringslivet och entreprenörskap på riktigt.

Stipendiet gav mig inte bara lycka. Det var ett slags bevis på att även jag kan, att min styrka ligger i min personlighet och utföranden mer praktiskt. Vilket jag försöker förmedla vidare till andra som kanske har mindre självförtroende eller som inte vågar tro på sig själv och sina drömmar. Att stipendiet lever vidare och växer tycker jag är så häftigt. Wasabi tror på ungdomar på riktigt! Jag är oerhört glad att få fortsätta ta del av #GeTillbaka nu och framöver.”

Mathilda Karphed, vinnare av Årets UF-Företagare i Uppsala Län 2016

mathildakarphed

”Företagarna drivs av att utveckla Sverige så att vårt land även i framtiden är en av de bästa länderna att leva, verka och bo i. Utvecklingen blir först möjlig när företagsamma människor når sin fulla potential och får förutsättningar att kunna lösa dagens och framtidens problem.

Vi vill kunna överlämna ett land och ett samhälle till våra barn och barnbarn som vi är stolta över. Därför är det självklart för Företagarna att #GeTillbaka.”

Günther Mårder, vd Företagarna

günthermårder

“För mig är det självklart att vi ska vara partners i #GeTillbaka 2017. UF-företagen och vår ungdomsfotboll har många likheter, unga människor lär sig samarbeta och utvecklas som individer och samhällsmedborgare. Jag är övertygad om att UF-företagarna och vi kommer att mötas många gånger genom åren och ser ömsesidiga vinster i att de får kunskap om fördelarna med god samverkan mellan närings- och föreningslivet.”

Michael Lundgren, klubbchef i Sirius Fotboll.

michaellundgren

”Vi vill vara partner till #GeTillbaka eftersom det är ett viktigt initiativ för att lyfta morgondagens stjärnor! De tidigare årens upplagor har vittnat om det och att det nu växer är extra kul att se. Vi kommer med spänning ta del av och rapportera om #GeTillbaka på uppsala.com som är samlingsplatsen för goda nyheter, företeelser, och människor som gör Uppsala till en bättre stad!”

Björn Hammar – Säljchef Kreativa Gruppen, UNT.

björnhammar

#GeTillbaka filmer:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLpjWLpQd2suwzrZz3nCgfaW85VJD0oW3W

Om Wasabi Web:

Wasabi Web är en digital helhetsleverantör som grundades 2012. De senaste åren har byrån vunnit riksuppdrag åt kunder som Apollo, Företagarna, Telenor Arena och Svenska kyrkan, samt prisats i utmärkelser som Årets Unga Företagare i Sverige 2014 och Årets Samhällsinsats 2016.

För mer information om #GeTillbaka:

Nils Engvall – Head of market, Wasabi Web

0703 73 49 86

nils@wasabiweb.se

www.wasabiweb.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch