Fyra veckor kvar: ”Vi spelar bättre fotboll”

01082021_1627850686.jpeg

Den allsvenska premiären kommer allt närmare. Med knappt fyra veckor kvar till seriestarten känner Blåsvarts meste spelare tillförsikt inför vad som komma skall.

Omedelbart efter 2-2-matchen mot IFK Göteborg är det besvikelse över det snöpliga uttåget ur cupen som präglar Sirius omklädningsrum.

– Det känns tungt. Jag tycker att vi gör en bra match. Tyvärr kommer ju deras ledningsmål väldigt tidigt, hade vi fått spela lite längre med 0-0 hade det kunnat bli en annan match. Men det är starkt att komma tillbaka och lyckas göra två i slutet, i andra halvlek är vi helt överlägsna. Vi kunde gjort något mål till, vi skapar flera bra lägen, säger Kim Skoglund.

Allt som allt är Blåsvarts trotjänare på mittfältet dock nöjd med insatsen i cupen, där man minst sagt föll på målsnöret i slutänden, när antalet gjorda mål avgjorde till IFK Göteborgs fördel.

– Jag tycker vi gör väldigt bra matcher både mot Arameiska och Ljungskile. Sedan är det lite olyckligt att inte vi och Göteborg spelar samtidigt i den andra matchen, då hade det blivit en annan sak. Då hade vi kunnat gå för något mål i slutet där, och det hade kanske blivit en annan utgång.

Det kommer inte att dröja särskilt länge innan Blåsvart och Blåvitt stöter på varandra igen. Efter den allsvenska premiären borta mot Djurgården spelar ju Sirius sin första hemmamatch för säsongen mot just IFK Göteborg på Studan den 9 april. Då vet Kim Skoglund vad man har att förvänta sig.

– De är ju stora, starka, tunga och vinner mycket närkamper. Men jag tycker att vi är, om man säger, ett bättre fotbollslag. Vi spelar bättre fotboll än vad de gör. Just nu är de kanske bättre än oss på att kriga, men det ska vi kunna ta upp till nästa match. Vinna lite fler närkamper, säger han.

Seriestarten närmar sig med stormsteg. Till premiären mot Djurgården återstår nu knappt fyra veckor. Fram till dess är det ett stort antal träningar, två avslutande träningsmatcher och en massa slipning av detaljer som gäller.

– Det känns jättekul, det är det här vi har längtat efter i 42 år. Vi är väldigt trygga i vår spelidé, och det tycker jag vi har visat här nu. Vi ska fortsätta jobba på våran grej, och sedan få tillbaka lite skadade spelare och få en slagkraftig trupp med lite konkurens. Då kommer vi bli svåra att slå, säger Kim Skoglund.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch