Fyra spelare lämnar Sirius Fotboll efter säsongen

  • App
02082021_1627887103.jpeg

Niklas Thor, Daniel Jarl, André Österholm och Jonas Lindberg lämnar Sirius Fotboll efter årets säsong. Vi tackar alla fyra för deras insatser i Sirius och önskar dem lycka till i sina fortsatta karriärer.

Niklas Thors tid i blåsvart
Siriusikonen Niklas Thor avslutar nu sitt andra kapitel i klubben. Niklas första sejour i Sirius avslutades efter säsongen 2017, men bara nio månader senare var han tillbaka i den blåsvarta tröjan för att inledda sin andra sejour i laget. En sejour där Niklas återigen spelat till sig kaptensbindeln. Söndagens match mot IFK Göteborg blir Niklas sista framträdande i Siriuströjan.
–  Det känns tråkigt och vemodigt att sluta i Sirius. Men man är fylld med kärlek genom åren, för föreningen och staden och alla man fått vara med och träffa. Så säger alla, men det är ju verkligen så – alla människor, det är det som är klubben och allting runt omkring, som man fåt lära känna. Det är väldigt vemodigt, men jag är väldigt glad för den här tiden framför allt, säger Niklas. Klicka här för att se en längre intervju med Niklas.

Sportchef Ola Andersson:
– Niklas är inte bara en fotbollsspelare utan en person som betytt otroligt mycket för Sirius och de steg vi tagit från division ett till där vi är idag. Även om han inte fått mycket speltid i år har han betytt mycket för laget och det vi gjort under det senaste året och åren.

Daniel Jarls tid i blåsvart
Bålstabördige Daniel Jarl blev klar för blåsvart i december 2016 och har hunnit med fyra allsvenska säsonger i klubben.
Det har varit fyra väldigt roliga år i Sirius. När jag kom in i klubben var vi nykomlingar i allsvenskan och nu såhär fyra år senare känns vi som ett etablerat allsvenskt lag. Både min och lagets resa har varit fantastisk. Jag har uppnått min dröm och trots att jag mer eller mindre offrat kroppsdelar för att nå den så har det varit otroligt kul att vara en del av den här resan. Det är något jag är väldigt stolt över. Nu går vi skilda vägar och jag vill passa på att tacka hela Siriusfamiljen för allt stöd i med- och motgång. Vi kanske ses på en arena någon annanstans, på återseende, säger Daniel Jarl.

Sportchef Ola Andersson:
– Alla vet att Daniel Jarl är en väldigt bra försvarsspelare när han är frisk och hel. Tyvärr har Jalle inte varit tillgänglig för spel i den utsträckning som både han och vi velat under hans tid i klubben.

Jonas Lindbergs tid i blåsvart
Jonas anslöt till blåsvart i augusti 2018 och har hunnit med 34 tävlingsmatcher i den blåsvarta tröjan.
– Vi tackar Jonas för åren han har varit här. I år ådrog han sig en skada tidigt på säsongen samtidigt som det blev en stenhård konkurrenssituation på det offensiva platserna vilket gjort att det blev svårt att få speltid, säger sportchef Ola Andersson.

André Österholms tid i blåsvart
André Österholm kom till Sirius under sensommaren 2019. I Andrés fall handlar det om en ömsesidig överenskommelse om att inte aktualisera en option om ytterligare en säsong i blåsvart.
– Det är ett ömsesidigt beslut från båda hållen. Stödet jag fått från klubben och supportrarna har varit otroligt starkt från dag ett och därför vill jag passa på att rikta ett stort tack till alla fans och hela Sirius! Vi ses snart igen på fotbolls planen, säger André Österholm.

Sportchef Ola Andersson:
– André kom till klubben för 1,5 år sedan och ådrog sig snabbt en korsbandsskada, vilket har gjort det svårt för honom att slå sig in i laget.

Jonas Lindberg och Daniel Jarl lämnade truppen den sista november. Niklas Thor och André Österholm fortsätter vara en del av laget fram till sista träningen av årets säsong.
– Vi tackar alla fyra för deras tid i Sirius och önskar dem all lycka framöver, avslutar sportchef Ola Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch