Fyra mål och vinst mot Fanna

Inledningen mot det nyblivna division 2-laget Fanna blev tuff för F17-laget som spelade stressat och komplicerat både i offensiv och defensiv. Den lite tunna inledningen var en kombination av egna svagheter och ett bra spel av vår motståndare som spelade både följsamt och med en viss kraft i spelet. Efter 16 minuters spel kunde Sirius ändå ta ledningen med 1-0 sedan Filippa Angeldahl satt en straffspark.Ju längre halvleken led desto bättre fungerade spelet. Bollerövringar i det defensiva spelet kombinerades med snabba omställningar i det offensiva spelet. Vid flera tillfällen gav omställningsspelet också utdelning i form avmålchanser. Bland annat hade Sirius två bollar i ribban samt något friläge innanpaus. Även passningsspelet blev lite lugnare samt tog bättre form i slutet avden första halvleken.I början på den andra halvleken kunde Sirius F17 öka på till 2-0 genom Ingrid Wixner, som forcerade in bollen i mål från nära håll. Målet kom till efter ett snabbt anfall på högerkanten som startades av Moa Karlström och via anfallaren Rebecka Möller gick fram till Ingrid.I den 62:a minuten kunde Rebecka Möller driva in med bollen istraffområdet och enkelt och snyggt vricka in bollen i mål bakom Fannamålvakten? 3-0 till Sirius.Två minuter senare satte Rebecka 4-0, från nära håll, efter ett vänsterinlägg från mittbacken Johanna Högström som följt med upp i anfallsspelet.Spelmässigt fungerade både offensiv och defensiv bättre i den andrahalvleken. Följsamt och stabilt spel i de flesta lägen i defensiven bäddade för bra omställningar till anfallsspel.Centralt på mittfältet jobbade Natalie Björn hårt hela matchen. Kampen mot Fannas duktiga och rutinerade centrala mittfältare vann Natalie och kollegan Filippa Angeldahl klart.    – – Natalie gör en suverän insats i kväll och spelar otroligt klokt inärkampsspelet där hon enkelt och smart bara går in och tar bort motståndarna och vinner bollarna, säger Kalle Fremdling, Sirius  F17:s tränare.I målet var Emma Holmgren en trygghet. Emma sattes på en del prov. Bland annat avvärjde hon ett svårt skott från nära håll i andra halvlek.- – En trygg målvakt med bra tekniska färdigheter, menar Kalle Fremdling.För F17 väntar nu en ny träningsmatch på lördag då Sollentuna IF kommer på besök. Kick off på Lötens Konstgräs är klockan 15.20.MatchfaktaSirius F17-Fanna BK 4-0  (1-0)1-0 (16) Filippa Angeldahl, 2-0 (43) Ingrid Wixner, 3-0 (62) Rebecka Möller, 4-0 (65)Rebecka Möller. Så här spelade Sirius: Emma Holmgren – Beatrice Stenmark (ut 41, in 70), Elvira Sjöberg, Johanna Högström, Ammy Wallin – Isabelle Lide (ut 41), Filippa Angeldahl (ut 70), Natalie Björn, Ingrid Wixner (ut 65, RK) – Rebecka Möller, Lovisa Ferngren (ut 41)Ersättare: Märta Säfström (in 41), Julia Frank (in 41), Moa Karlström (in 41)