Fyra akademiavtal under första halvåret av 2022

1500x1500 akademin_logga

Under första halvan av säsongen 2022 har Sirius Fotboll signerat akademiavtal med akademispelarna Liam Uddfalk, Gustav Sveijer, August Ljungberg och Jonatan Tedeholm. Avtalet för Gustav sträcker sig över säsongen 2023 och avtalen för Liam, August och Jonatan sträcker sig över säsongen 2024.

Att skriva ett akademiavtal innebär att de aktuella spelarna kontrakteras av Sirius Fotboll.
– I vardagen innebär det här inte en så stor skillnad mot förut. I Sirius akademi jobbar vi hårt med alla våra spelare för att de ska bli så bra som möjligt och uppnå sin fulla potential. När vi skriver avtal med akademispelare bygger det på samsyn och långsiktighet. Det är jätteroligt att vi kommit överens om de här avtalen med Liam, Gustav, August och Jonatan. Det är ett kvitto på att spelarna gjort bra saker, samt att de är på rätt plats i sin elitsatsning. Det här påvisar också att hårt arbete från spelare och tränare lönar sig, säger Oscar Zettergren, Akademi- och ungdomschef.

Om spelarna

  • Liam Uddfalk tillhör Sirius U19. Han har tränat med A-laget till och från under den nuvarande säsongen samt även noterats för A-lagsdebut under försäsongen. Liam utgör ofta en del av matchtruppen i samband med U21-träningsmatcher. Utöver representationen i Blåsvart har Liam även blivit uttagen till landslaget för pojkar födda 05.
  • August Ljungberg tillhör Sirius U19, och gjorde även han A-lagsdebut under försäsongen 2022. Utöver representationen i Blåsvart har August även blivit uttagen till landslaget för pojkar födda 05.
  • Jonatan tillhör Sirius U17-trupp och har under säsongen 2022 spelat för Sirius U17, U19 samt även deltagit i flera U21-träningsmatcher.
  • Gustav är utlånad till division 3-laget Procyon under säsongen 2022. När det inte är matcher och träningar med Procyon deltar Gustav i Sirius verksamhet, det handlar då främst om A-lagsträningar och U21-träningsmatcher. Gustav har även varit med i allsvenska matchtrupper som tredjemålvakt.
Liam

Liam Uddfalk med A-lagets huvudtränare Daniel Bäckström.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch